Moslimpleegkind

“Moslimpleegkind is in het leven geroepen omdat het onderwerp pleegzorg nog te onbekend is onder de moslimgemeenschap en daarnaast zijn er te weinig moslimpleegouders in Nederland. Als men niet bekend is met een onderwerp, dan staat het ver van zijn bed af. Moslimpleegkind wil bewustwording creëren onder de moslims in Nederland over pleegzorg en hen laten zien dat iedereen op zijn eigen manier een bijdrage kan leveren aan moslimpleegzorg, zonder meteen de grote stap te maken om pleegouder te worden. Wij willen helpen om op een laagdrempelige manier kennis te maken met pleegzorg en hopen dat moslims er vaker voor zullen kiezen om pleegouder te worden of om op een andere manier een positieve bijdrage te leveren aan het leven van moslimpleegkinderen”.

afb: youtube

De bovenstaande tekst staat te lezen op de website van de Stichting Moslimpleegkind. Hieruit valt op te maken dat de eerste prioriteit van de stichting niet zozeer ligt in een opvoeding van pleegkinderen die past bij de Nederlandse cultuur, maar dat moslimse waarden belangrijker zijn. Het bijbehorende filmpje laat weinig fraais zien: autochtone Nederlanders vergeten de ‘rugzak’ van het meisje en brengen haar later weer terug naar de plaats van oppikken. De daarna passerende moslimse man en vrouw vergeten zelfs het rugzakje niet en brengen het kind ook niet weer terug. Wanneer in Nederland een dergelijk filmpje geplaatst zou worden door autochtone filmmakers met het omgekeerde, dan kunnen zij de Linnaeusstraat in Amsterdam maar beter mijden, nog los van de aantijgingen van racisme, nazisme of radicalisme die hen ten deel zullen vallen.

Bovendien boezemen de ‘moslimse waarden’ nu niet direct vertrouwen in, waar het om opvoeden gaat. Wereldwijd levert die opvoeding nogal wat problemen op, waar wij in ons land van verschoond zouden willen blijven. Indien het moslims als gevaarlijk voorkomt dat hun kinderen volgens Westerse waarden worden opgevoed, dan pakken zij natuurlijk het beste onmiddellijk hun biezen om koers te zetten naar Noord-Afrika of het Arabisch schiereiland waar de culturele waarden kennelijk meer aanspreken.

Dergelijke islamitische initiatieven zijn te krankzinnig voor woorden en behoren zo snel mogelijk gesmoord te worden. Nederland is een seculier land waar zeker de pleegouderlijke zorg totaal niets van doen heeft met religie of, in het moslimse geval, van politieke en culturele voorkeuren. Door daar de nadruk toch op te leggen, toont de moslimgemeenschap aan dat zij met andere bedoelingen hier zijn neergestreken dan het ontvluchten van de tribale structuren in hun landen van herkomst. Nadrukkelijk niet willen integreren is gelijk aan: wegwezen.

Bron: OSL Stavast

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s