Een Buk? Ammehoela.

Buk

Door Joost Niemöller

De discussie over het neerhalen van MH17 wordt er met de dag complexer op. Volgens de door NAVO ‘blogger’ Bellingcat aangestuurde Westerse media was het een raket afgeschoten met een Buk installatie vanuit een gebied dat onder controle stond van de separatisten. De bouwer van de Buk verklaarde vandaag in een persconferentie in Moskou eveneens dat het een Buk moest zijn, maar dan een Oekraïense Buk, een Buk M1, afgeschoten vanuit gebied dat onder controle stond van het Oekraïense leger. (Of mogelijk een Oekraïense militie.) Er is nu sprake van drie mogelijke lanceerplekken.

Al die getuigenverklaringen over ‘straaljagers’ zouden daarbij dan dus niet relevant, dan wel gelogen zijn. De radarbeelden van de Russische persconferentie waarbij signalen te zien zouden zijn die wijzen op een straaljager, zouden ook vervalsingen moeten zijn. Kan op zich allemaal. Ik weet dat er sprake is van een propaganda oorlog. Ik ga er zonder meer vanuit dat die van beide kanten gevoerd wordt. Dat ‘het verhaal’ steeds complexer wordt, heeft er ook mee te maken dat de ene propagandabron de andere wil ontmaskeren.

Ondertussen lijkt het er nu op dat ‘het verhaal’ steeds meer de kant van een Buk uitgaat.

Zelf wil ik het toch graag simpel houden. Op de onderste drie filmpjes is te zien wat er gebeurt wanneer je met een Buk installatie een raket afvuurt. In alle gevallen is met eigen ogen te zien dat dit leidt tot een explosie in de lucht. Een vuurbal, rook. Van het doelwit kan niets meer over zijn dan verbrand schroot, onherkenbaar vervormd, in vele kleine stukjes. De lichamen aan boord van een door een Buk geraakt vliegtuig moeten totaal gefragmenteerd en verkoold zijn.

We hebben allemaal gezien hoe de wrakstukken van de MH17 eruitzien. En de lichamen. Althans, veel lichamen. Opmerkelijk intact. Vaak zonder brandwonden. De wrakstukken lagen bij Gilze-Rijen. Ik heb met mijn eigen ogen kunnen zien dat verreweg het grootste deel van die wrakstukken geen spoortje van brand vertoonden. Alleen het deel bij de motoren was verbrand. We weten allemaal hoe dat kwam. Toen het deel met de motoren de grond raakte, explodeerde de brandstoftank. De vuurbal was vanuit de grond. Op alle beelden is te zien dat er geen spoortje van rook of brand vanuit de lucht was.

Ik zeg hier niets nieuws.

Ik heb deze simpele waarheid nog nergens weersproken gezien.

Kijk zelf maar.

Lees verder Een Buk? Ammehoela.

Bron: De Nieuwe Realist

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s