Bolzano het nieuwe Lampedusa ( video)

Bolzano

Ging of gaat u met de auto op vakantie naar Italië, dan is de kans groot, mits u over de Brenner pas rijdt, dat u eenmaal in Italië aangekomen het Noord Italiaanse plaatsje Bolzano passeert. Wilt u dan zien hoe de EU grenscontroles aan alle kanten falen en Italië, dobbernegers uit Zuid Italië gewoon door laat reizen naar het noorden, ZONDER dat er vanuit Brussel geprotesteerd wordt, neem  dan even een kijkje bij het station van Bolzano.

Iedere avond verzamelen zich rond het station honderden asielzoekers die zoals zij zelf zeggen na een reis door de Sahara, de oversteek over de Middellandse Zee ook deze laatste schijn barrière nog wel nemen. Op de trein of bus gestapt vanuit Zuid Italië, vaak geholpen door de Italiaanse overheid met een kaartje, komen zij aan in Rome, om vandaar uit verder te reizen naar Noord Italië of de Franse Italiaanse grens bij Ventimiglia / Menton.  Maar daar stuitend op steeds harder optredende Franse grensbewakers, terwijl de Italianen even de andere kant uitkijken, geven inmiddels vele vluchtelingen de voorkeur aan de nachttrein vanuit Verona naar München, die Bolzano als laatste stop in Italië heeft.

Ook in Bolzano is er nauwelijks sprake van enige Italiaanse controle, de Italianen zijn al lang blij de vluchtelingen kwijt te raken,  en is dit de manier om Duitsland en daarmee ook Nederland en Zweden te bereiken. En terwijl zoals wij eerder schreven de G7 conferentie in Zuid Duitsland wel hermetisch kan worden afgegrendeld, weliswaar tegen een prijskaartje van 360 miljoen, is de grens Italië, Oostenrijk , Duitsland zo lek als een rubber dinghy waarmee de gelukszoekers de Middellandse Zee zijn overgestoken. U ziet de EU en de politiek zorgen goed voor zich zelf, maar de eenvoudige burger  die alles moet betalen wordt vergeten. De toestroom van asielzoekers wordt immers met allerlei zieligheidsdrogredenen omkleed uiteindelijke afgewenteld op Jan met de Pet, die de problematiek en de kosten op zijn stoep krijgt.

Bekijkt u even de video impressie van het station in Bolzano

Bron: GeenNieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s