Mensensmokkelaars gooien kinderen en zwangere vrouwen overboord

Libische mensensmokkelaars hebben een zwangere vrouw en kinderen overboord gegooid om koopvaardijschepen te dwingen bootvluchtelingen op te vissen. Dat stelt de International Chamber of Shipping (ICS) in een rapport aan het VN-vluchtelingenagentschap UNHCR.
Mensensmokkelaars willen hun menselijke vracht af te leveren voordat ze een Europese haven bereiken omdat ze daar gearresteerd kunnen worden. Daarom dumpen ze bootvluchtelingen in zee, om naburige schepen te dwingen de drenkelingen aan boord te nemen.
ICS in het rapport: ‘Ze zijn zich er goed van bewust dat grote vrachtschepen door de Europese kustwacht worden omgeleid. De koopvaardijschepen zijn uiteraard zeewaardig en hebben voorraden aan boord, en ze zorgen ervoor dat de migranten in een Europese haven belanden. In zekere zin wordt de scheepvaartindustrie misbruikt door smokkelaars’.
Wanneer een vrachtschip niet snel genoeg reageert, gooien de smokkelaars migranten overboord. ICS: ‘Er zijn meldingen dat kinderen en zwangere vrouwen in het water worden gegooid om schepen te dwingen snel in te grijpen. In sommige van de meest tragische gevallen, vinden vrachtschepen maar een paar overlevenden tussen de lijken in het water’

HLN, 2 juni 2015

Bron: Nieuw Religieus Peil

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s