Daders moordpoging Malala in stilte vrijgelaten

Acht van de de tienTalibanstrijders die het Pakistaanse meisje Malala Yousafzai neerschoten, zijn in alle stilte vrijgelaten.

was lastig maar foto zonder kopvod via http://www.independent.co.uk/

Acht Talibanstrijders die in de cel zaten voor de moordpoging op het Pakistaanse schoolmeisje Malala Yousafzai zijn in alle stilte vrijgelaten, meldt BBC.

Nochtans besloot de openbare aanklager in april dat tien mannen schuldig waren aan de aanslag op Malala. Het schoolmeisje werd op 9 oktober 2012 in de Swat-vallei in het noordwesten van Pakistan in het hoofd geschoten toen ze op weg was naar school.

Gesloten deuren

Bronnen bevestigen nu aan de Britse omroep dat slechts twee van de tien mannen daadwerkelijk hun straf uitzitten, de acht andere zijn opnieuw op vrije voeten. ‘Wegens gebrek aan bewijs werden deze mannen vrijgesproken’, bevestigt Muneer Ahmed, woordvoerder van de Pakistaanse Hoge Commissie in Londen.
Internationale waarnemers vreesden dat het proces niet eerlijk zou verlopen, het vond plaats achter gesloten deuren, zodat controle onmogelijk was. Bovendien ging de zaak niet door in een ‘gewone’ rechtbank, wel in een militaire faciliteit.
artikel via Knack

Verder lezen middels deze link

Bron: Gedwongen Rechts

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s