Boze Koerden beschuldigen Erdogan van een aanslag

15735486930_b100a053bb_z

Twee mensen kwamen om het leven bij een vermoedelijke aanslag in de Koerdische stad Diyarbakir. Boze Koerden wijzen in de richting van president Erdogans AKP.

Bij twee explosies in de Koerdische stad Diyarbakir zijn twee mensen om het leven gekomen, en zes anderen gewond geraakt. De ontploffingen vonden plaats in gebouwen die behoren aan de linkse Koerdische oppositiepartij HDP, die meedoet aan de Turkse parlementsverkiezingen die morgen plaatsvinden in heel het land. Toen de explosies plaatsvonden, was zojuist een verkiezingsbijeenkomst begonnen. De Turkse autoriteiten gaan uit van een aanslag, en niet van een ongeluk.

De Federatie van Koerden in Nederland laat in een officiële verklaring er geen mistverstand over bestaan wie er volgens hen achter de explosies zitten.

Het is uiterst belangrijk dat de verkiezingsperiode rustig verloopt en iedere burger ongehinderd zijn/haar stemrecht uitoefent. Door zulke aanslagen en provocaties zorgen de AKP en president Erdogan ervoor dat er geen eerlijke verkiezingen plaatsvinden. Zo willen ze voorkomen dat de HDP in het parlement wordt gekozen want ze zijn bang!

Verder spreken ze van “haat, aanvallen en provocaties.” Als steunbetuiging aan de Koerden in Turkije roept de Federatie mensen op om vandaag bijeen te komen bij het Turkse consulaat in Rotterdam.

In deze verkiezingscampagne spant het erom tussen AKP en HDP. Volgens peilingen doen de Koerden het deze keer namelijk flink veel beter dan bij eerdere verkiezingen, waardoor de kans groot is dat ze kiesdrempel halen die in Turkije maar liefst 10% bedraagt. Als dat gebeurt, is het waarschijnlijk voorbij met de absolute zetelmeerderheid die de AKP heeft.

Het is niet voor het eerst dat de Koerden woedend zijn op Erdogan en zijn AKP. Dat er geen Turkse militaire steun werd verleend aan het verdrijven van ISIS uit de Koerdisch-Syrische stad Kobani, zette afgelopen najaar veel kwaad bloed.

Bron: De Dagelijkse Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s