Grieken op ramkoers

Varoufakis eist schuldenverlichting Grieken

ATHENE (AFN) – De Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis verwerpt, net als premier Alexis Tsipras, de voorstellen van de internationale schuldeisers voor een deal over de Griekse schuldenkwestie. Schuldenverlichting moet de Griekse schuldenlast draaglijker maken, aldus Varoufakis tegen Griekse media.

Tsipras haalde vrijdag in het Griekse parlement hard uit naar de voorstellen van de schuldeisers en zei dat alleen de Griekse voorstellen een basis kunnen zijn voor een oplossing, inclusief schuldenverlichting. Varoufakis sluit zich daarbij aan. ,,Als minister van Financiën weiger ik mijn handtekening onder een deal te zetten zoals nu aan ons is voorgelegd.” Volgens Varoufakis waren die voorstellen ,,een agressieve actie om de Griekse regering te terroriseren”.

EU-voorzitter Jean-Claude Juncker heeft laten weten teleurgesteld te zijn over de houding van de Griekse regering en wil dat Athene snel met voorstellen komt om een deal te bereiken. Waarschijnlijk vindt woensdag weer Europees topoverleg over Griekenland plaats.

De Franse minister van Financiën Michel Sapin zei zondag dat een duurzame oplossing moet worden gevonden voor Griekenland. Een vertrek uit de eurozone zou ,,catastrofaal” zijn voor de Grieken, aldus Sapin. De Griekse regering moet volgens de Fransman maar eens leren hoe ze moet besturen. Europeanen willen niet meer betalen voor de Grieken, verklaarde de minister.

Bron: telegraaf.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s