Weer medialeugens over #MH17 ontmaskerd

EEN GROF SCHANDAAL! Onze volksverraders (de EU en Rutte2) hebben met behulp van de leugenmedia de slachtoffers van de ramp gebruikt om een oorlog met Rusland te forceren!

Al vanaf het BEGIN heeft de Nederlandse media bewust valse informatie gepubliceerd...

Door Joost Niemöller

‘Er zijn steeds meer bewijzen dat…’ Hoe vaak las ik dat zinnetje wel niet de afgelopen tijd over MH17. Al die ‘bewijzen’ in de Westerse media lijken onder de bevolking geleid te hebben tot de overtuiging dat vlucht MH17 werd neergehaald door een raket, afgeschoten vanaf een Buk- installatie, bediend door separatisten of Russen. In geen van die gevallen is er tot nu toe sprake van echt bewijs, en in de meeste gevallen zijn de opgevoerde ‘bewijzen’ zelfs ronduit onzinnig.

Het is ondankbaar werk om al die ‘bewijzen’ te debunken. Het debunken zelf levert namelijk geen eer op omdat het door de media wordt genegeerd. Dat er dan toch burgerjournalisten dan wel media journalisten bestaan die de moeite nemen om alle geleverde ‘bewijzen’ na te pluizen op hun waarheidsgehalte, valt alleen maar te waarderen.

Zoiets is bijvoorbeeld gedaan door de 29-jarige, Russisch sprekende, maar niet in Rusland wonende, computerprogrammeur Sergey Mastepanov. Deze maakte een uitvoerige analyse van het naar buiten gebrachte nieuws, de vele ‘bewijzen’ die keer op keer stapelsgewijs naar voren worden gebracht in de media.

Hij kwam tot conclusies die mijzelf soms ook verbaasden, omdat ik in een aantal gevallen al onnadenkend de ‘bewijzen’ voor waarheden had overgenomen. Wist u bijvoorbeeld dat het nergens objectief is vastgesteld dat het veelbesproken Oekraïense Antonov transporttoestel dat drie dagen voor de MH17 werd neergehaald, zich inderdaad op 6500 meter bevond? De enige bron daarvoor is Oekraïne. Er is zeker geen bewijs dat het met een Buk werd neergehaald. Het toestel explodeerde niet in de lucht, wat dan voor de hand had gelegen, enkele Oekraïense militairen wisten zich te redden met parachutes, wat vanaf die enorme hoogte ook niet voor de hand had gelegen, aldus de separatisten, die zelf verklaarden dat ze de Antonov met MANPAD’s, schouderraketten, hadden neergehaald, wat ze bij andere toestellen ook hadden gedaan. Vanaf niet hoger dan drieduizend meter.

Sergey Mastepanov keek vooral naar de ‘bewijzen’ zoals ze op het internet geproduceerd worden. Dat is niet onbelangrijk. Wanneer deze ‘bewijzen’ in de richting wijzen van het ‘seperatistenscenario’ worden ze door de traditionele media gretig over genomen. Van enige eigen onderzoek lijkt bij de kranten en de tv hier geen sprake meer. In veel gevallen is de bron Bellingcat, een Engels bloggerscollectief. Het prestigieuze Duitse weekblad Der Spiegel heeft inmiddels zijn spijt betuigt over het zo klakkeloos overnemen van de Bellingcat ongein. Juist Der Spiegel, dat voorop liep in de mediahetze tegen Poetin, en daarvoor veel kritiek kreeg van lezers.

Lees hier verder: http://joostniemoller.nl/2015/06/weer-medialeugens-over-mh17-ontmaskerd/

Bron: Eunmask

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s