BREAKING NEWS: Frankrijk sluit grens met Italië voor vluchtelingen (video)

Menton

Het zat er aan te komen, maar vandaag was het dan eindelijk zover. Frankrijk besloot de grenzen met Italië voornamelijk bij de overgang Ventimiglia en Menton hermetisch af te sluiten voor uit Italië afkomstige vluchtelingen en stuurde er gelijk ruim 1.000 terug naar Italië.  Zie hier een fotoshoot van 54 opnames. (fotos en video met dank aan de Corriere delle Sera)

Overigens is tijdens medische steekproeven vast komen te staan dat ruim 10% van de uit de sub Sahara gebieden van  Afrika afkomstige vluchtelingen de zeer besmettelijke schurft heeft. Bij aankomst in Zuid Italië zijn gedurende slechts oppervlakkige controle 4.700 gevallen van schurft ontdekt, maar de echte getallen zullen volgens de Italiaanse autoriteiten nog veel hoger liggen. Daar veel vluchtelingen de reis naar o.a Nederland per trein beginnen, vrezen de Italiaanse autoriteiten voor besmettingsgevaar ten aanzien van andere treinreizigers.

Bij de inmiddels tussen Frankrijk en Italië ingesloten vluchtelingen gaat het voornamelijk om personen afkomstig uit Eritrea en Somalië.

Trouwens ook Hongarije heeft zijn grenzen dichtgemaakt….met prikkeldraad en muren en Beieren gaat weer grenscontroles invoeren.

En Nederland…………………………………komt u maar, het land is vol maar er kan nog meer bij!

Lees hele artikel

Bron: GeenNieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s