Calais pakt migranten aan

Situatie rond Kanaaltunnel totaal onhoudbaar…

Calais – Eurotunnel neemt een flink aantal nieuwe maatregelen tegen de schier eindeloze stroom vluchtelingen die per vrachtauto via Calais naar Engeland proberen te komen.

Het parkeerterrein voor de Kanaaltunnel wordt grondig verbouwd, kondigt de tunnelexploitant aan tegen de NOS.  Zo komt er een weg van 18 kilometer waarop vrachtwagens rondjes kunnen blijven rijden. Dat maakt het lastiger voor verstekelingen om op of onder de voertuigen te klimmen.

Ook komen er nieuwe, dikkere hekken rond het terrein. Sommige ervan met prikkeldraad. Ook zullen meer honden worden ingezet die kunnen ruiken of mensen zich in de vrachtwagens hebben verstopt. Eurotunnel werkt al met röntgenscanners, CO2-scanners en warmtecamera’s.

De massa’s migranten die via de Kanaaltunnel Groot-Britannië proberen te bereiken vormen een steeds prangender probleem. Op een video die zondag opdook is te zien hoe een vrachtwagen werkelijk wordt bestormd door tientallen agressieve vluchtelingen.

Sommige Nederlandse transporteurs weigeren daarom nog langer naar Engeland te rijden. Brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) drong vorige maand al aan op spoedoverleg met staatssecretaris Dijkhoff (Veiligheid en Justitie). „De situatie is onwerkbaar, zo intimiderend en onveilig dat het regelmatig voorkomt dat chauffeurs niet langer op Engeland willen rijden. Vanuit onze Duitse zusterorganisatie BGL krijg ik dezelfde signalen”, zei voorzitter Arthur van Dijk toen.

Bron: telegraaf.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s