We staan tegenover Het Kwaad, maar kijken weg

RP: Conclusie: De wereld bestaat uit lafaards, die barbaren die hun cultuur en de civilisatie zullen vernietigen, laten overheersen!

kwaad2

Na lezing van de twee boeken van V.S. Naipaul over de herleving van de islam, vielen me ooit de schellen van de ogen. Het boek Onder gelovigen schreef hij in 1981. Het is een nauwkeurig verslag van zijn reizen door de niet-Arabische moslimlanden. Later keerde hij nog eens terug en schreef in 1997 het vervolg Meer dan geloof. Iedere niet-Arabische moslim is, zo schrijft Naipaul, een bekeerling die de geschiedenis van zijn eigen cultuur heeft moeten afwerpen.

Naipaul in het voorwoord van Meer dan een geloof:
‘De bekeerling moet zich afwenden van alles wat van hemzelf is. Dat veroorzaakt een immense verstoring die soms zelfs na duizend jaar nog niet is verdwenen. De mensen ontwikkelen fantasieën over wie en wat ze zijn; en in de islam van bekeerde landen vindt men ook een element van neurose en nihilisme. Die landen kunnen gemakkelijk tot het kookpunt gebracht worden.’

Vandaag verscheen van diezelfde Naipaul een essay over ISIS in de Daily Mail online.

Het is de aard van de islam, schrijft Naipaul, om de geschiedenis stil te zetten. Alles wat er voor de islam plaatsvond, moest worden geschrapt:
“It was an article of 6th and 7th Century Arab faith that everything before it was wrong, heretical. There was no room for the pre-Islamic past.”

En nu hebben we ISIS. Naipaul stelt dat het ISIS kalifaat het Vierde Rijk is. ISIS gaat een stapje verder als de islam, zoals we die kennen, schaft letterlijk de geschiedenis af en stelt een nieuwe tijd in. Een tijd die zich niet mag ontwikkelen. Precies wat Hitler wilde met zijn Derde Rijk. (En wat overigens ook de ambitie was van Stalin en Mao.) Het islamisme kan dit doen omdat het kan beschikken over een leger aan jonge mannen die ontworteld zijn, en naast de geschiedenis zijn gaan staan, een proces dat mogelijk is gemaakt door de massamigratie en waar de islam een pasklaar antwoord op biedt.

Lees hier verder: http://joostniemoller.nl/2015/06/we-staan-tegenover-het-kwaad-maar-kijken-weg/

Bron: Eunmask 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s