Duitsland waarschuwt voor sluiting grenzen

LUXEMBURG – Als Europa geen oplossing vindt voor de vluchtelingencrisis, kan dat het einde betekenen van het vrije verkeer in Europa. Deze waarschuwing uitte de Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Thomas de Maizière, dinsdag in Luxemburg. Hij is daar voor overleg met zijn collega’s over de problemen

Minister Hennis (Defensie) en haar Duitse ambtgenoot De Maiziere, vlak na het ondertekenen van de intentieverklaring over samenwerking tussen de legeronderdelen van beide landen.
Minister Hennis (Defensie) en haar Duitse ambtgenoot De Maiziere,

Duitsland wil geen terugkeer van grenscontroles, maar als er geen verantwoordelijkheid wordt genomen kan dat uiteindelijk leiden tot het verdwijnen van het vrije verkeer, stelde De Maizière. Hij verwees naar de spanningen door de enorme toestroom aan (boot-)vluchtelingen naar de Europese Unie.

De EU-lidstaten zijn uiterst verdeeld over het plan van Brussel om 40.000 asielzoekers eerlijker over Europa te spreiden. De commissie wil Griekenland en Italië ontlasten. Deze twee Zuid-Europese staten worden overspoeld door vluchtelingen. Italië dreigde al met een plan B dat „Europa pijn gaat doen”, mocht het niet tot een akkoord komen.

Bron: telegraaf.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s