‘Moskou dreigt met nieuwe wapenwedloop ‘

MOSKOU – Het Russische atoomarsenaal wordt in 2015 uitgebreid met meer dan veertig nieuwe intercontinentale ballistische kernraketten die door alle bestaande antiraketsystemen kunnen breken. Rusland zal daarnaast een nieuw massaal herbewapeningsprogramma beginnen en de defensie-industrie moderniseren. Dat maakte de Russische president Vladimir Poetin dinsdag tijdens de grote defensiebijeenkomst in Moskou Army-2015 Expo volgens Russische media bekend.

President Vladimir Poetin tijdens een evenement met ondernemers in Moskou.
President Vladimir Poetin tijdens een evenement met ondernemers in Moskou.

Volgens onderminister van Defensie, Anatoly Antonov, dwingt de NAVO Rusland tot een wapenwedloop zoals die ook in de Koude Oorlog plaatshad. Aankondigingen van de stationering van F-22 gevechtsvliegtuigen, wapenarsenalen en de plaatsing van raketten in Oost-Europa en de Baltische Staten dwingt Moskou volgens de bewindsman tot drastische stappen.

Poetin schermde dinsdag ook met proeven met een nieuw soort radar die luchtdoelen voorbij de horizon kan onderscheiden. In eerste aanleg zullen dergelijke installaties westwaarts worden gericht, maar op termijn komen ze ook in het oosten van Rusland

Bron: telegraaf.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s