Nieuwe Europese fractie Wilders meel in de mond over Rusland

pvv

Door Joost Niemöller

Er is dus sinds vandaag een nieuwe Europese partij, Europa van naties en vrijheden. Wilders en Marine Le Pen gingen gisteren al blij met een glaasje op de foto. Vandaag spreekt Wilders over ‘het begin van de bevrijding.’

In de commentaren wordt nu meteen gesproken over een ‘allegaartje’ maar dat lijkt me dan toch vooral opgaan voor de fractie van de Eurosceptische concurrent Farage. Farage ging een monsterverbond aan met de linkse populist Beppe Grillo, een effectieve clown tegen de EU.

Het is natuurlijk zeer ongelukkig dat Marine Le Pen en Nigel Farage er niet in lijken te slagen om hun egostrijd te staken. Samen zouden ze een zeer sterk blok kunnen vormen. Het is wrevel over en weer tussen die twee. Juist het feit dat Le Pen haar vader uit de partij heeft gewerkt, zou toch een belangrijke reden voor Farage moeten zijn om nu wel toenadering te zoeken. Maar het tegendeel is eerder het geval. Een van de deelnemers aan ‘Europa van naties en vrijheden’ is de Engelse Europarlementariër Janice Atkinson. Zij liep tegen de lamp met een lullige bonnetjesaffaire en werd daarom uit UKIP gezet.

Atkinson is essentieel voor de nieuwe fractie van LePen/Wilders, want er is daarmee een nieuw land toegevoegd, nodig voor de telling om in aanmerking te komen voor meer spreektijd en aanzienlijk meer geld.

Dat is natuurlijk een schoffering van Farage. Natuurlijk: Binnen de politiek is alles altijd vloeibaar. Maar aansluiting van Farage lijkt nu toch echt uitgesloten. Het gezichtsverlies lijkt te groot te worden voor Farage.

Interessant is ook de toevoeging van de Poolse partij ‘Nieuw Rechts’ onder Michael Marusik  Hij was een van de organisatoren achter vakbond ‘Solidariteit’ van waaruit in Gdansk de opstand tegen de overheersing van de Sovjet Unie begon. Marusik sloot vorig jaar nog op landelijk niveau samenwerking met de korte tijd in Polen regerende rechtse partij ‘Recht en Rechtvaardigheid’ van de tweelingbroers Kaczyński niet uit.

Lees verder Nieuwe Europese fractie Wilders meel in de mond over Rusland

Bron: De Nieuwe Realist

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s