UWV rekent op problemen door nieuwe regels ww

image

Uitkeringsinstantie UWV waarschuwt voor problemen bij de uitbetaling van ww-uitkeringen vanwege nieuwe regels. Mensen die na 1 juli werkloos worden, moeten voortaan maandelijks doorgeven of ze toch niet nog wat bijverdiensten hebben gehad. Pas als ze dat hebben gedaan krijgen ze hun uitkering.

Het UWV is bang dat mensen vergeten door te geven of ze wel of geen inkomsten hebben gehad. Ook rekent de instantie op veel fouten bij het invullen daarvan.

30 cent
De veranderingen zijn een gevolg van de nieuwe Wet Werk en Zekerheid. WW’ers worden voortaan gestimuleerd om naast hun uitkering ook te gaan werken. Van elke verdiende euro mogen ze 30 cent houden.

Het UWV heeft 5 miljoen euro uitgetrokken om de vernieuwing in goede banen te leiden, bevestigde het UWV vrijdag na berichtgeving in diverse media. Er is onder meer geld gestoken in een voorlichtingscampagne. Ook zet het UWV komende maanden 100 extra medewerkers in.

Achteraf uitbetalen
Een bijkomstigheid is ook dat het UWV uitkeringen voortaan achteraf uitbetaalt. Iemand die in juli in de ww komt, krijgt zijn uitkering over die maand dus pas in augustus. Mensen die hierdoor in de financiële problemen dreigen te komen, kunnen een voorschot aanvragen.

In juli stromen er naar verwachting zo’n 50.000 tot 60.000 mensen de ww in, voor wie de veranderingen spelen. De maanden daarop komt er telkens eenzelfde aantal bij, waardoor het UWV het waarschijnlijk nog drukker krijgt met het beantwoorden van vragen en het checken van alle ingevulde inkomsten.

AD.nl

Bron: IndentitairVerzet Oostelijk Zuid Limburg 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s