Verenigde Staten versus Brics

Naamloos

Ik wil een ander soort onderwerp, een zeer zeker niet onbelangrijk, aansnijden. Wij zitten ook nog in een ander crisis waar er hier op de bekende (blog)sites, zelden over bericht wordt. Ondanks dat wij er toch rechtstreeks mee te maken hebben, en ook erg dicht bij huis is of kan zijn. Maar velen roepen meteen dat men een doemdenker of een complottheorist bent.

Ook is het niet mijn bedoeling om de mensen een bepaald richting te laten denken. Wat u er van vindt of denkt is geheel aan de lezer.

Maar laat ik eens wat “feiten” op een rij zetten

De BRICS-landen, Brazilië, Rusland, India, China, en (South)Zuid Afrika, vertegenwoordigen een wordende politieke en economische organisatie. De BRICS gebruiken hun eigen betaalvaluta, de roebel en de yuan. Dus de dollar heeft daarin geen plaats.

Daardoor verliest de dollar aan waarde en de VS minder macht in de wereld.

Hoe reageert de VS hierop?

Russia is about to dump the dollar! Other countries will follow, reset coming:

De Bricslanden willen ook een bank oprichten, The New Development Bank (NDB) met een eigen valutapool. Lees hier: http://rt.com/business/262813-brics-bank-summit-russia/

Deze zal de tegenhanger zijn als de ECB en IMF, met de zelfde functies.

Wat kan de VS hier tegen doen?

Washington will do whatever it can to stop BRICS, maintain power – economist:

Maar er zouden nog meer manieren zijn om dit doel te bereiken.

Het destabiliseren van de regio’s zou ook een manier kunnen zijn, of het desbetreffende land insluiten door omringende landen te voorzien van (NATO)militair arsenaal. Sancties zijn ook een mogelijkheid. Dit alles om een “verkeerde” reactie te ontlokken van die desbetreffende land.

Maar wat als die land niet reageert zoals verwacht? En wat moet de VS doen met een totale schuld van bijna USD 18,152,699,387,459. Bron: http://www.concordcoalition.org/issues/indicators/what-total-us-national-debt

De VS is de grootste wapenleverancier van de wereld: http://www.ftm.nl/recordomzet-wapenexport-vs-dankzij-iran/

Dus is de VS, gewild of ongewild, erg gebaat bij de diverse (toekomstige) brandhaarden in de wereld. Maar wat als alle bovenstaande manieren samenvallen, sancties, militaire hulp en/of destabiliseren van bepaalde regio’s. Dus nog meer onrust en vraag naar wapens. Nog meer vraag voor hulp van de VS, dus nog meer macht voor de VS.

Wordt vervolgd…..dendieje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s