‘IS heeft bommen geplaatst in Palmyra’

BEIROET – Terreurbeweging Islamitische Staat (IS) heeft bommen en mijnen geplaatst in het centrum van de Romeinse stad Palmyra in Syrië. Dat meldde het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten zondag. Het is onduidelijk met welk doel IS dat zou hebben gedaan. Vermoedt wordt dat de terreurbeweging de bommen heeft geplaatst als dreigement om regeringstroepen op afstand te houden. Er gaan ook stemmen op die beweren dat IS de stad wil vernietigen.

Eind mei waren er al geruchten dat IS de historische stad verwoestte. IS plaatste daarop foto’s online, waarop te zien was dat de ruïnes nog intact waren. Aanhangers van IS vernietigden in de weken voorafgaand aan de inname van Palmyra al veel cultureel erfgoed in Syrië en Irak. In laatstgenoemd land vernielde de beweging eeuwenoude beelden in het museum van Mosul.

Palmyra, ook wel Tadmur genoemd, staat sinds 1980 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Deze organisatie zette de stad in 2013 op de rode lijst van bedreigd werelderfgoed, omdat de plunderingen en geweld van de Syrische burgeroorlog schade aan de ruïnes had toegebracht.

Bron: telegraaf.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s