Oproep : zwemvesten breien voor dobbernegers

zwemvest1

Even een paar woorden vooraf. Nu ook de schrijver des vaderlands, de onvolprezen Youp, ook het woord dobberneger vrijelijk gebruikt, denken wij dat het moment is aangebroken dit inmiddels gewone straattaal woord aan te melden bij de “van Dale”. Dobberneger, een  zich nauwelijks voortbewegende bewoner van een sub Sahara land op weg naar Europa. En dan om iedereen mits op een nette wijze geformuleerd een podium bieden, hier de oproep van mevrouw Trui Naald-Knot (nee,niet de vrouw van…..) uit Zeeland. Adres bij de redactie bekend.

Geachte dames en heren redactieleden van GeenNieuws,

Mijn naam is Trui ( u mag gewoon Trui schrijven of zeggen,hoor) uit een welvarend dorp in Zeeland. Niemand van zoals u ze noemt echte Nederlanders weet beter hoe de heer ons land heeft gegeseld met zijn toorn, toen hij in 1954 een zondvloed over onze eilanden deed uitgaan en talloze mensen slechts zwemmend het vaste land konden bereiken en hun leven konden redden.

Daarom hebben wij, de dames van de lokale breiclub; De rode draad, getroffen door de beelden die de NOS ook naar Zeeland uitstraalt besloten tot een actie. Wij hebben wol in diverse kleuren verzameld en en breien nu zwemvesten met Zeeuws patroon voor wat u en anderen “dobbernegers” noemen, een woord dat wij verafschuwen. Met deze vesten en de bijbehorende eveneens gebreide badmutsen , een klein ondeugend grapje “mutsen breien mutsen “:-) , hopen wij een bijdrage te leveren om deze aanwinsten voor onze Nederlandse cultuur een veilige overtocht te bezorgen.

Hiertoe hebben wij contact opgenomen met de beschermvrouw van onze vereniging, Liliane Ploumen, die onmiddellijk haar medewerking en geld heeft toegezegd. De door ons gebreide zwemvesten en mutsen zullen deel uit maken van een klein welkomstpakket “Welcome to Holland” dat in een oplage van 10.000 stuks uitgedeeld gaat worden aan de vluchtelingen die vanaf het strand van Sirte ( Libië ) de oversteek gaan maken.

Ik weet niet of ik het mag verklappen, maar doe dat stiekem toch , maar het pakket bevat o.a. een gratis 60 minuten telefoonkaart van KPN, een reeds ingevuld aanmeldingsformulier dat slechts nog getekend moet worden voor een bankrekening bij de ABNAMRO, met een aanbevelingsbrief van onze vorstin en een microkrediet tegoed van 10 euro. De NS doet daar een gratis treinkaartje Messina – Amsterdam bij , terwijl de Amsterdamse sociale dienst een chipkaart bijvoegt voor de doorreis naar ter Apel. Supermarktketen Jumbo die reeds, zoals ik op deze site las Halal saucijzebroodjes verkoopt stopt er een voedzaam vitaminerijk knabbelpakketje bij, terwijl Zeeman  handdoekjes  voor het afdrogen na aankomst ter beschikking stelt.

De Koninlijke Marine zal de pakketten met een eveneens gratis ter beschikkig gestelde helikopter op het strand van Sirte afleveren bij de lokale Libische autoriteiten, waar zij sinds een paar jaar goede contacten mee hebben, terwijl in ieder pakket ook nog een zelfs niet in ons land verkrijgbare engelstalige versie zit van het boek ” I, William the emperor and god ” met een persoonlijke handtekening van onze vorst.

Zou u dit initiatief onder de ogen van uw lezers willen brengen , waarvoor namens alle dames van de “Rode draad” bij voorbaat onze welgemeende dank.

Met vriendelijke groet,

Trui

Nu, u begrijpt lezers, dat wij deze hartenkreet niet onbeantwoord kunnen laten, temeer wij met onze vaak kritische toon t.a.v. het asielzoekersprobleem ook wel eens mee willen werken aan een goed doel. En een goed doel dat is dit zeker, nu wij ook nog vernamen dat bij de eerste heli vlucht de dames Wisse Smit en Hennis Plaschaert persoonlijk mee zullen vliegen, daar ook zij beide een goede herinnering hebben aan de Libische stranden, waar het zo fijn toeven  is.

Mocht u de behoefte voelen aan dit initiatief nog iets toe te voegen, neem dan contact op met de redactie die uw aanbieding graag zal doorgeven.

Bron: GeenNieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s