Terroristen Al-Shabaab vallen trainingskamp inlichtingendienst Somalië aan

Screenshot video Al-Shabaab

De aanhangers van de Radicale Islam hebben een trainingscamp van Somalië’s inlichtingendienst aangevallen.

Het resultaat? Minimaal 10 dode veiliigheidsagenten:

In de Somalische hoofdstad Mogadishu heeft de islamitische terreurbeweging al-Shabaab een trainingscentrum van de geheime dienst aangevallen. Daarbij zijn volgens een woordvoerder van al-Shabaab tien veiligheidsagenten omgekomen.

Dat zegt de terroristische organisatie dus zelf. De Somalische autoriteiten zijn naar buiten gekomen met een heel andere boodschap; volgens zijn er geen veiligheidsagenten omgekomen, maar wel vier terroristen.

Het is lastig om goede informatie te krijgen omdat het buitengewoon moeilijk is voor buitenstaanders om dit soort aanvallen te analyseren. De autoriteiten sluiten alles namelijk meteen af, waarna het bijkans onmogelijk is om te achterhalen wat er precies gebeurd is.

Wat we wél weten is dat een groep terroristen eerst een autobom tot ontploffing bracht bij de ingang van het trainingskamp. Vervolgens renden ze massaal het kamp binnen, waarna ze het vuur openden op een ieder die ze zagen. Ook weten we dat er gisteren minstens acht Somalische politieagenten om het leven kwamen bij een aanslag op een politiebureau in de buurt van de hoofdstad Mogadishu. Het zou dus niet verrassend zijn als daar een tweede succesvolle aanslag is bijgekomen vandaag.

Hoewel het Ramadan is in de islamitische wereld (de Ramadan begon in de meeste islamitische landen afgelopen woensdag, maar in Turkije pas op donderdag) weerhoudt dat terroristen er niet van om aanslagen te plegen – ook niet op religiegenoten. De gedachte daarachter is vrijwel zeker dat het schokeffect groter is, wat voor terroristen natuurlijk bijzonder belangrijk is. Ze willen anderen immers angst aanjagen (‘terreur’).

Al-Shabaab is een Afrikaanse organisatie die tot doel heeft om een extreem-islamitisch kalifaat te vestigen in Somalië, Kenia en Uganda. Qua strategie en tactiek is de groep vergelijkbaar met ISIS.

Bron: De Dagelijkse Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s