POLITIEKE CORRECTHEID IS FASCISME!

politieke.correctheid

Citaten.
Het tijdperk van de massawaan en de moord op rede. Het was voorspelbaar.

Een van de beste boeken over wat wij nu meemaken is zestig jaar geleden geschreven door de Nederlandse psychiater Joost A. M. Meerloo. De eerste zin uit de inleiding kon vandaag geschreven zijn: “Dit boek is een poging de vreemde transformatie te beschrijven van de vrije menselijke geest in een automatische responsmachine, een transforatie die teweeggebracht wordt door bepaalde culturele ontwikkelingen in onze huidige samenleving, als ook door bewuste experimenten in dienst van een politieke ideologie“.

Intussen beheersen de machtselites, de media, de universiteiten en de popcultuur de technieken van de sociale psychologie tot in de perfectie en passen ze die massaal toe. Het gebruik van ‘collective belief formation‘ is niets nieuws.

Conditioneren en misbruik van de massa middels groepsdenken is een oude truc van dictators. De bloedige 20e eeuw is goed gevuld met voorbeelden.

Massawaan is een belangrijk instrument voor onderdrukkers, omdat ze niet kunnen overleven met vrijheid van meningsuiting. Helaas kan waan overal worden opgeroepen.

Vrijheid van meningsuiting is het enige medicijn tegen massawaan.
De hele massawaan is surrealistisch, vooral voor mensen die geen flauw idee hebben dat hun vrijheid in gevaar is door de politiek correcte aanvallen van de postmodernen. Ze kunnen zich niet voorstellen dat er een scheiding is tussen de massa en de realiteit. En de deelnemers aan de massa kunnen zich niet voorstellen dat ze bezig zijn, ook hun eigen vrijheid om zeep te helpen.

Meerloo schreef “The Rape of the Mind: The Psychology of Thought Control, Menticide and Brainwashing” in 1956, nadat hij jaren lang sociale psychologie bestudeerd had in talloze interviews met slachtoffers van mentale dwang, onder wie nazi-officieren en Amerikaanse krijgsgevangenen uit Korea. Het is een populair-wetenschappelijk werk. Dit boek moet je gelezen hebben als je het individu en de vrije geest wilt verdedigen.

Lees hier het hele artikel:
http://www.pomonieuws.nl/2015/06/hoe-overleven-we-politieke-correctheid.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+WelkomInPomoland+%28Welkom+bij+PomoNieuws%29

Bron: Eunmask

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s