IS gaat vermomd als Koerden!

Waarschuwing: Ook hier kunnen ze vermomd binnenkomen (zelfs als politici)!

Kalif-ISIS

Strijders van schurkenbende Islamitisiche Staat (IS) zijn verkleed als Koerdische veiligheidsdiensten (YPG) de Syrische stad Kobani binnengedrongen.

Volgens de Koerdische ambtenaar Idriss Nasan werd dit ideologische crossdressing-partijtje daarna een bloedbad. De YPG probeert volgens Nasan een nog onbekend aantal IS-strijders op te sporen, schrijft CNN. Een precies slachtofferaantal is nog niet bekend.

“Ze droegen uniformen van de YPG, dus de mensen die ze zagen waren niet bang voor ze. Toen opende IS het vuur. Vele burgers verloren het leven”, aldus Nasan. Sommige schoften zouden Koerdisch spreken en bij de mensen aankloppen. De nietsvermoedende burgers werden daarna in koelen bloede vermoord.

Afleidingsmanoeuvre

IS liet ook nog een bom in een auto en een motorvoertuig afgaan. Volgens analisten zijn deze aanval en een aanval op al-Hasakah een afleidingsmanoeuvre. De gelovige sloopmensen willen zo de druk op hun zelfbenoemde hoofdstad Raqqah doen afnemen.

Kobani is strategisch gelegen op de Turks-Syrische grens. IS veroverde de stad in het najaar, maar verloren de controle weer in januari aan de Koerden. De bombardementen van de internationale coalitie maakten het IS te heet onder de voeten in Kobani.

http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/2015/06/is_gaat_vermomd_als_koerden.html

Bron: Eunmask

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s