Griekenland eerste land dat zich bevrijdt van euro dictatuur?

tsiprasparliament

Athene – Het Griekse Parlement heeft zich met 178 stemmen van de 300 uitgesproken voor een referendum op 5 juli waarbij voor of tegen het Programma van de schuldeisers kan worden gestemd. Op 30 juni moet 1,8 miljard aan het IMF worden terugbetaald. Volgens het IMF komt het referendum te laat. In feite zou Griekenland zijn onafhankelijkheid opgeven door in zee te gaan met de Trojka van de ECB, het IMF en de Europese Commissie en feitelijk de dictatuur van dit driekoppige monster accepteren.

De Griekse regering vraagt aan het Griekse volk zich uit te spreken voor of tegen het Programma van schuldeisers. Tsipras adviseert dat de Grieken NEE tegen de schuldeisers zeggen.

“Er is een keuze voor waardigheid, hoop en democratie,” zei premier Tsipras gisteravond in het parlement. “We zijn het verschuldigd aan onze kinderen, we zijn het verplicht aan het offer van het Griekse volk, zodat wij ONAFHANKELIJK blijven.”

Het Programma van de trojka van IMF, ECB en Europese Commissie in ruil voor nieuwe leningen bevat tal van verregaande eisen en betekent in feite opheffing van de onafhankelijkheid van Griekenland:
– het verhogen van de pensioengerechtigde leeftijd naar 67 jaar,
– tal van hervormingen op gebied van Inkomstenbelasting
– verhoging van BTW naar standaardtarief van 23%, met 13% voor voedsel en 6% voor medicatie, boeken en theater! – gepensioneerden moeten een hogere ziektekostenbijdrage gaan betalen,
– hoogte van het minimumloon moet afgestemd worden op EU
– privatisering van onder andere het ferry verkeer, gasmarkt, elektriciteitsnet en luchthavens

Lees verder:

Bron: De Lange Mars (DLM)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s