Een religie van vrede

Sousse

Vrijdag 26 juni 2015 zal de geschiedenisboeken in gaan als een zwarte dag. In Lyon onthoofdde een moslimterrorist eerst zijn chef en blies vervolgens twee gastanks op. In de Tunesische badplaats Sousse slachtte ISIS-sympathisant Seifeddine Rezgui bijna 40 westerse toeristen af. Niet lang daarna blies een zelfmoordterrorist zichzelf op in een sjiitische moskee in Koeweit, waarbij 27 mensen omkwamen. We zijn nog maar halverwege 2015, maar nu al de tel kwijt omtrent het aantal aanslagen dat wordt gepleegd in naam van de islam.

Natuurlijk was de Britse premier Cameron er als de kippen bij om de aanslagen te relativeren. Zo verklaarde hij vrijwel direct na de aanslagen:

“De aanslagen van vandaag zijn niet gepleegd in naam van de islam. De islam is een religie van vrede.”

Het is niet vreemd dat dit soort opmerkingen veel Britten tot woede drijft, helemaal wanneer er zojuist 15 landgenoten zijn doodgeschoten en talloze anderen gewond zijn geraakt. Het is overigens niet de eerste keer dat Cameron zulke gevoelige uitspraken doet. Hij deed precies hetzelfde na de onthoofdingen van Drummer Lee Rigby in 2013 en Alan Henning in 2014.

Lees verder:

Bron: Curiales

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s