Jihadisten ronselen in asielcentra

Den Haag – Inlichtingen- en veiligheidsdiensten hebben „concrete aanwijzingen” dat onder in Nederland verblijvende asielzoekers actief is geronseld voor de jihad. Dit schrijft de nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid in haar nieuwste Dreigingsbeeld Terrorisme Nederland.

Komende donderdagmiddag moet een verdachte voorkomen voor de rechtbank Tilburg op verdenking van het ronselen van asielzoekers voor de jihad. Die zaak wordt nog niet inhoudelijk behandeld, omdat meer onderzoek nodig is. De ronselaar zal waarschijnlijk blijven vastzitten voor nader onderzoek.

De 30-jarige man uit Tilburg zit al meer dan een maand vast op verdenking van ronselen voor de jihad. Hij zou minderjarige vluchtelingen hebben aangespoord zich aan te sluiten bij terreurgroep Islamitische Staat (IS).

De NCTV zegt het tevens voorstelbaar te vinden dat jihadisten zich schuil houden onder vluchtelingen naar Europa. „Vooral Italië heeft zorgen geuit over de grote vluchtelingenstromen uit Syrië en Libië. Hoewel nog niet vastgesteld is het zeker voorstelbaar dat jihadisten deze routes bewust gebruiken om op heimelijke wijze de EU binnen te komen.”

Bron: Telegraaf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s