Peiling: PVV en VVD gezamenlijk op één

rotteenwolders

Als er vandaag Kamerverkiezingen georganiseerd zouden worden, zouden de partijen van Mark Rutte en Geert Wilders allebei op de eerste plek eindigen.

Op de rand van het Kamerreces brengt EénVandaag nog eenmaal een peiling uit, om de virtuele krachtverhoudingen in de Tweede Kamer weer te geven. Hieruit blijkt dat zowel de VVD als de PVV de grootste partij zouden worden, met allebei 24 zetels. Dat betekent ten opzichte van de vorige peiling dat de liberalen één zetel inleveren, maar de volgelingen van Geert Wilders er eentje bijkrijgen.

Daarnaast winst voor het CDA, dat twee zetels erbijkrijgt en stijgt naar 21. D66 komt ook op dit aantal uit door de winst van één zetel. De sociaal-liberalen en de christen-democraten nestelen zich hiermee naast de gelijkblijvende socialisten van de SP. Zowel de partij van Sybrand Buma, als de partij van Alexander Pechtold, als de partij van Emile Roemer eindigen hiermee op de gedeelde derde plek.

Verlies is er voor de ChristenUnie, de Partij voor de Dieren en de SGP. De rest blijft allemaal gelijk, inclusief de PvdA die met 11 zetels nu sinds de afgelopen Kamerverkiezingen van september 2012 meer dan tweederde van diens achterban heeft zien vertrekken.

Ook komt in deze peiling de jonge klassiek-liberale partij VNL binnen met één zetel. De Stemming van EénVandaag was de enige peiling waar de partij van Joram van Klaveren en Bram Moszkowicz nog niet in vertegenwoordigd was met tenminste één Kamerstoeltje.

De volledige peiling:

VVD 24 (-1), PvdA 11 (-), PVV 24 (+1), CDA 21 (+2), SP 21 (-), GL 9 (-), D66 21 (+1), CU 6 (-2), SGP 3 (-1), PvdD 4 (-1), 50PLUS 5 (-), VNL 1 (+1), PP 0 (-)

Bron: De Dagelijkse Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s