De EU is en blijft één grote gevangeniskooi

EU

Voor het neo-liberale Europa hebben de Grieken bij de laatste verkiezingen één grote fout gemaakt: ze hebben gestemd voor een linkse partij, die van premier Tsipras. Daarvoor moeten de Grieken nu massaal boeten. Het ‘politieke doel’ is nu het zwaartepunt, de geldkwestie is op zich is volkomen bijkomstig, wegens de onbeduidendheid van de Griekse economie in Europees verband.

Het is nu evenwel heel erg de zaak voor Europa om met de Griekse vaudeville een voorbeeld te stellen voor alle andere Europeanen, zoals de Spanjaarden of Italianen: wie niet stemt naar de wensen van de EU en van de internationale bankwereld, wie zich niet schikt naar hun dictaten, riskeert zware straffen. En daar mag geen alternatief voor zijn. De EU is en blijft één grote gevangeniskooi, waaruit ontsnappen niet geduld wordt. Eén grote EUSSR. Dat is het enorme democratische deficit waar we nu voor staan.

We kunnen ons beleid niet wijzigen omwille van verkiezingen, zei Jyrki Kattinnen, vice-voorzitter van de EU-commissie, in niet mis te verstane bewoordingen vlak na de Griekse verkiezingen. Dat is de echte reden waarom Europa zo halsstarrig blijft vasthouden aan een terug in het politieke gareel lopen vanwege het economisch lichtgewicht Griekenland. Er staan veel grotere belangen op het spel dan de Griekse economie en het welzijn van de Grieken in het algemeen. Alsof de EU zich daarom zou bekommeren. Het volk moet zich zonder morren neerleggen bij hun dictaten, net als alle andere leden van de unie, en lijdzaam blijven toezien en ondergaan wat Europa meent dat het beste voor hen is. Als plebs hebben de Grieken voor de in weelde en overdaad badende EU-bonzen absoluut geen andere rechten dan afzien en de crisis uitzweten.

Lees verder

Bron: GeenNieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s