Nacht van grof geweld in Schilderswijk

Screenshot_99

DEN HAAG – De Schilderswijk in Den Haag heeft er een nacht van grof geweld op zitten. Er vonden de hevigste rellen plaats sinds het maandag onrustig werd vanwege de veelbesproken dood van de Arubaan Mitch Henriquez.

Honderden mensen demonstreerden woensdagavond bij het politiebureau aan De Heemstraat tegen de manier waarop Haagse agenten te werk gaan. Het protest ontaardde in veel geweld richting de politie. Die werd bekogeld met vuurwerk, flessen en stenen. Ook vielen de relschoppers de Mobiele Eenheid (ME) aan op de hoek van de Hobbemastraat en de Vaillantlaan. De tientallen ME’ers werden bekogeld met stenen en moesten in busjes vluchtten. Later werd de straat schoongeveegd en nam de politie de controle weer over.

Verder werden veel vernielingen aangericht en brandjes gesticht. Winkelruiten werden ingeslagen, pinautomaten bewerkt en een bushokje gesloopt. Ook Theater De Vaillant werd aangevallen. Ruiten en deuren werden vernield en de inboedel van het cultuurcentrum belandde op straat. Buiten riepen meer dan honderd mensen leuzen tegen Joden [!? – vet van de webmaster]

Lees verder>>>
(h/t “Driek”)

De Telegraaf

Bron: EJ Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s