Wie is de schuldige aan de Griekse crisis (video) ?

aapeko

Discussies over wie nu feitelijk de schuldige is aan de Griekse crisis groeien. In feite is de meest gemakkelijke oplossing de schuld in de schoenen van de Grieken te schuiven en u kent de argumenten, de Grieken zijn lui, onbetrouwbaar enz.  Want als er een crisis dreigt en je loopt de kans “slachtoffer “te worden, dan is het wel zo’n veilig en geruststellend gevoel, te kunnen zeggen, het is niet mijn schuld maar van….

Hoe vaak wij het al niet geschreven hebben, de buitenlandse media mengen zich volop in dit soort discussies en zijn de bewoners van omringende landen niet afhankelijk van priet prut gepraat van elkaar vragen stellende NOS kleuters. Daarentegen kun je natuurlijk ook stellen dat de NOS haar journaals aanpast aan het niveau van de gemiddelde kijker en dat ligt net als ons land voor het grootste deel onder zeeniveau.

Op het Franse 8 uur journaal werd aan Franse journalist  Francois Lenglet de vraag gesteld wie er nu debet is aan de crisis en hij was daar zeer duidelijk in : het zijn de EU en het IMF. Hoe, vroeg hij zich af, kun je in een periode van  5 jaar van een land waarin o.a. belastingen ontduiken de gewoonste zaak van de wereld is, opeens een welopgevoede partner maken.

En vragen wij ons af ,hoe kun je verwachten dat de mentaliteit van een volk opeens bij wijze van spreken 180 graden draait. Waren het niet de Brussels apparatsjiks die hun hun nog steeds aanwezige drang tot machtswellust de Grieken aan boord wilden halen, ondanks dat vanaf het begin duidelijk was, dat Griekenland niet aan de EU voorwaarden voldeed, iets dat zich overigens in versterkte mate nu dreigt te herhalen met Oekraïne en binnenkort Moldavië. En wie meet deze Brusselse stukken wrakhout waar iedere passerende vuilnisman zijn neus voor op zou halen , dat zij de capaciteiten hebben een EU te maken tot wat ZIJ graag willen ?

Lees verder + video

Bron: GeenNieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s