Haagse Schilderswijk rellen georganiseerd door ‘anti’fascisten.

]

De Nederlandse ‘anti’fascisten (AFA) grepen de arrestatie met dodelijke afloop van een dreigende Antilliaan aan om rellen uit te lokken in de probleemwijk van Den Haag, de Schilderswijk. Voor de vierde nacht op rij waren er rellen. 

Na afloop van een feest in het Zuiderpark, ver weg van de Schilderswijk, liep een toerist van Aruba langs een groep agenten en riep dat hij een pistool op zak had. Waakzaamheid, ingegeven door de aanslagen in Frankrijk en Tunesië, noopten de politie agenten direct in te grijpen. De man werd besprongen in een poging deze aan te houden. De man bleef verzet plegen waardoor de agenten met kracht probeerden de man te neutraliseren. Door deze samenloop van omstandigheden is de man overleden.

Direct daarna werd er een protest georganiseerd door een Facebookpagina voor maandag. Een protest die ondersteund werd door de (door de rechtbank onbetrouwbaar genoemde) AFA, maar ook door de anti Zwarte Pietenbeweging en STER (Strijd tegen Racisme). Verbazingwekkend werd het protest gestuurd richting een politiebureau in de Schilderswijk. De agenten aldaar hadden niets van doen met het overlijden van de Arubaan, noch vond het ongelukkig overlijden plaats in (de buurt van) deze wijk. Wel was deze plek eerder toneel van anti politieprotesten van extreemlinks.

Het protest trok boze burgers, maar ook veel op sensatie beluste jongeren uit de wijk. Extreem links stond vooraan met een spandoek onder aanvoering van Kwinten Keesmaat. Kwinten Keesmaat, die zich bedient van meerdere schuilnamen, waaronder die van Richard Veenstra bij de demonstratie tegen de komst van Marine Le Pen naar Nederland in 2013. Hij heeft een verleden bij de AFA, maar ook bij de zusterorganisatie KAFKA. De laatste legt illegale databestanden aan van al wie niet in het wereldbeeld past. We zien hem in 2009 voor KAFKA bij een demonstratie van Voorpost foto’s maken voor dit archief. Kwinten Keesmaat is niet alleen actief voor de AFA en KAFKA, maar voor een hele rits aan lege hulzen actiecomités die de afgelopen jaren in Den Haag opduiken. Recht op bestaan voor hulp aan (nep)vluchtelingen, De Vloek blijft!, voor het krakersgebouw in Scheveningen, Stop de NSS tegen de nucleaire top in Den Haag en ongetwijfeld nog veel meer een-man-en-een-paardenkop actiegroepen. Namens de AFA sprak hij begin augustus nog op een demonstratie voor het comité Herstel en Vertrouwen in de Haagse Schilderswijk op dezelfde plek als deze week tegen wat men zelf politiegeweld noemt. (bron) Kwinten is dus een manusje voor iedereen. Zo was hij ook contactpersoon voor de politie tijdens de demonstratie in Rotterdam van het kampement No Borders.

Lees verder;

Bron: Rechts Actueel

Een gedachte over “Haagse Schilderswijk rellen georganiseerd door ‘anti’fascisten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s