Game Over voor eurozone: € 360 miljard definitief in rook opgegaan

Griekse banken overwegen ‘haircut’ van minstens 30% op tegoeden van boven de € 8000,- – Waar blijft de politieke verantwoording voor het eurodrama?

De politiek heeft het jaren uit kunnen stellen, maar nu is het dan toch ‘game over’ voor de eurozone. Ongeacht de uitslag van het Griekse referendum morgen is er maar liefst € 360 miljard euro in rook opgegaan, voor een groot deel op kosten van de belastingbetalers in Noord Europa, waaronder Nederland. Nu de sterk in opkomst zijnde Spaanse volksbeweging Podemos eveneens een schuldenkwijtschelding begint te eisen, is het slechts een kwestie van tijd voordat de euro instort en Europa helemaal opnieuw moet beginnen – als dat tenminste nog mogelijk is.

De EU probeerde niet voor niets de publicatie van het IMF-rapport, waarin werd geconcludeerd dat de Griekse schuldenlast onhoudbaar is –en geïmpliceerd dat hetzelfde geldt voor de veel hogere Italiaanse en Spaanse staatsschulden-, tegen te houden.

Het waren echter de Amerikanen die besloten dat de ‘dag van afrekening’ voor de eurozone is aangebroken. Ook in Washington beseft men dat de Grieken met geen enkel bezuinigings- en hervormingsprogramma, hoe streng ook, ooit nog maar iets van de honderden miljarden die het land ‘kreeg’ om overeind te blijven, zullen kunnen terugbetalen.

Waar blijft de politieke verantwoording?

Zoals bekend berichtten alternatieve nieuwsblogs zoals deze al in 2010 dat de krankzinnig hoge bailout pakketten nooit meer zouden worden terugbetaald, maar de meeste Nederlanders verkozen het om de regering in Den Haag te geloven, die ons verzekerden dat het aan de Grieken ‘geleende’ geld wel degelijk tot de laatste cent zou terugkeren.

Nu exact het tegendeel het geval blijkt, zou het in vroeger tijden normaal zijn geweest om deze politici verantwoording af te laten leggen voor hun ongelooflijke stupide besluiten en manipulerende misleidingen, maar de doorsnee Nederlander is anno 2015 alleen nog maar bezig met zijn eigen ‘toko’: het vullen van de koelkast, het plannen van de volgende vakantie, het uitzoeken van een nieuwe auto, nieuwe keuken, nieuwe flatscreen… et cetera.

Lees meer…

Bron: xandernieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s