‘ EU-burgers recht op Grexit-referendum’

Een referendum over Grexit, dat wil lezer G. Kuipers ook. “De Grieken hebben zich in een referendum mogen uitspreken voor of tegen de eisen van de EU. Wanneer mag de rest van de burgers van de EU zich uitspreken voor of tegen een Grexit?” Vindt u ook dat de rest van de EU-burgers daar recht op heeft?

G. Kuipers uit Heerlen:

Het zijn immers niet de banken, noch de politici, noch de economen die opdraaien voor de miljarden schulden van Griekenland. Deze schulden rusten enkel en alleen op de schouders van de burger, en het lijkt mij dus logisch dat deze burger een grote vinger in de pap heeft bij de beslissing over hetgeen er met deze schulden (en dus Griekenland) gebeurt.

Politici, banken en economen denken op de eerste plaats enkel aan gezichtsverlies en niet aan het belang van de burgers. Zij spreken wel van ‘de macht is aan het volk’, maar denken ‘eigen hachie’ eerst.

Hoe lang pikken wij burgers dit nog, en waarom eisen ook wij geen referendum. Dat is zo gepiept, zie Griekenland (binnen een week). Maar dit zal wel ijdele hoop zijn.

Vindt u ook dat de rest van de EU-burgers recht op heeft op een referendum over Grexit?

Bron: Telegraaf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s