‘Nee tegen de Sovjet EU van werkeloosheid en immigratie; Ja tegen een nieuw Europa’

‘Europese politici willen het niet zien, maar de instorting van de eurozone is begonnen’

Ook als Nederlanders moeten we een keus maken tussen breken met de euro, of ten koste van onze eigen welvaart en toekomst tot in lengte van generaties miljarden blijven storten in de bodemloze put van de EU en Zuid Europa.

‘Nee, nee, nee tegen de Sovjet EU van werkeloosheid en immigratie, ja tegen een nieuw Europa, dat op banen en respect voor de mensen is gebaseerd,’ reageerde Matteo Salvini van de Italiaanse vrijheidspartij Lega Nord op het overduidelijke NEE van het Griekse volk tegen de Troika (EU, ECB, IMF). De bekende politicus Nigel Farage van de Britse Onafhankelijkheidspartij UKIP was nog scherper: ‘Het EU-project sterft nu. Het is fantastisch de moed van de Grieken tegen de maffiabende uit Brussel te zien.’

De Nederlandse PVV-leider Geert Wilders en zijn Franse Front National collega Marine Le Pen reageerden eveneens opgetogen. Wilders hoopt dat het Griekse NEE het begin van het einde van de eurozone is, zodat Nederland niet langer als transferland wordt misbruikt. Hij wees erop dat ons land al € 25 miljard kwijt is aan de Griekse crisis. Le Pen noemde de uitslag van het Griekse referendum een ‘overwinning op de oligarchie van de EU’.

Hoewel het in zowel Athene als Brussel en Frankfurt stellig ontkend wordt, is de uittreding van Griekenland uit de eurozone volgens veel analisten wel degelijk dichterbij gekomen.

Fransen willen schuldenkwijtschelding, Duitsers (nog) niet

De Griekse premier Tsipras –‘bevrijd’ van zijn in Brussel uitgekotste maatje minister van Financiën Varoufakis, die tot veler verrassing ontslag nam (3)- zal zich gesterkt zien in zijn eis voor een aanzienlijke schuldenverlichting op kosten van Europa. De Duitsers lijken daar vooralsnog niets voor te voelen, en dat komt omdat voor hen zo’n € 90 miljard op het spel staat. De Fransen zien wel iets in een schuldenverlichting (2), hoogstwaarschijnlijk omdat hun eigen schuldenlast eveneens totaal onhoudbaar is.

Lees meer…

Bron: xandernieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s