Doe ook mee aan het Raadgevend Referendum tegen uitbreiding van de Europese Unie!

Nu of nooit! Kom in actie voor een referendum.

Goed nieuws! De Wet Raadgevend Referendum is 1 juli werking getreden. Zoals deze infographic (pdf) laat zien, stelt deze wet ons in staat met 300.000 (papieren) handtekeningen een nationaal correctief referendum aan te vragen.

Uiteraard blijft ons hoofddoel overeind staan: een referendum over in/uit de EU. Maar dat kan niet met deze wet (en geen enkele andere). Wat we wel kunnen doen, is bepaalde wetten die al zijn aangenomen, tegenhouden. En dat is nu precies wat we gaan doen!

Afgelopen dinsdag is namelijk door de Eerste Kamer een Europees associatie-verdrag met Oekraïne goedgekeurd. Zoals duidelijk uit de behandeling van dit wetsvoorstel blijkt, hoopt de EU met dit associatieverdrag Oekraïne (en trouwens ook Georgië en Moldavië) geleidelijk in de EU te integreren. Deze landen moeten zelfs EU-wetgeving gaan overnemen. Dit verdrag is dus duidelijk een opstapje naar volledig EU-lidmaatschap, ook al zullen onze regering en de EU dit natuurlijk ontkennen. Voor Kroatië, dat in 2001 een associatieverdrag kreeg en sinds 2013 lid is van de EU bleek dit in het verleden al het geval geweest te zijn.

Dit associatieverdrag is bovendien dé aanleiding geweest voor de huidige burgeroorlog in Oekraïne. De voormalige regering Janoekovitsj wilde dit verdrag in 2013 niet ondertekenen. Een deel van de Oekraïense bevolking kwam toen in opstand, ondertussen op onverantwoorde wijze opgehitst door europarlementariërs zoals Verhofstadt en Van Baalen op het Maidanplein, die zo het lont in het kruitvat staken. Er vond een staatsgreep plaats met steun van de VS en EU, en een burgeroorlog ontbrandde. Waarom, dat begrijpen we nu wat beter.

Lees verder en DOE MEE..

Bron: Burgercomité EU

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s