Islamitische Universiteit Rotterdam blijft open ondanks radicale rector

Screen-Shot-2015-07-03-at-15.55.48

Ondanks bezwaren tegen de radicale rector van de Islamitische Universiteit, blijft de universiteit geaccrediteerd.

De Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) die de kwaliteit van leerinstellingen beoordeelt, acht de onderwijskwaliteit op de Islamitische Universiteit Rotterdam (IUR) voldoende en onderneemt dus geen stappen tegen de instelling.

De universiteit was in opspraak geraakt door radicale uitspraken van de rector, Ahmet Akgündüz. Twee weken geleden berichtte De Dagelijkse Standaard hier ook al over. Michael van der Galien schreef toen:

“Hij beweerde dat de enige mensen die niet op de AKP van president Recep Tayyip Erdogan “homo’s, Armeniërs en domme moslims” zijn. Dat is niet alleen discriminerend, maar ook nog eens onzinnig: uiteindelijk stemde immers maar 40% van de kiezers op de AKP. De overige 60% steunde andere partijen.”

Minister Bussemaker vond toen dat de IUR Akgündüz moest ontslaan, en zou anders de accreditatie van de opleiding intrekken. Ook de Tweede Kamer steunde dit standpunt, maar de NVAO denkt er anders over. Volgens de NVAO worden studenten aan de IUR voldoende voorbereid op het leven in een pluriforme samenleving en is de onderwijskwaliteit goed genoeg. Nu de NVAO de accreditatie niet intrekt, staat Bussemaker met lege handen. Daarom werkt ze aan een wetswijziging die ervoor moet zorgen dat het ministerie kan ingrijpen als een onderwijsinstelling zich niet houdt aan de opdracht tot het bijbrengen van maatschappelijk verantwoordelijkheidsbesef.

Bron: De Dagelijkse Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s