Moslim vermoordt vier Amerikaanse mariniers in Tennessee

De schutter die vanmiddag in de Amerikaanse stad Chattanooga (Tennessee) het vuur opende bij twee verschillende kantoren van de marine en daarbij vier mariniers vermoordde en minstens twee anderen verwondde, is een 41 jarige, oorspronkelijk uit Koeweit afkomstige moslim genaamd Muhammad Youssef Abdulazeez. Bij het vuurgevecht dat ontstond kwam de schutter zelf ook om het leven. Het is nu wachten op de eerste verklaringen van het Witte Huis dat deze schietpartij beslist geen terreuraanslag is, en/of volkomen op zichzelf staat en al helemáál niets met de islam te maken heeft.

Abdulazeez zou in de omgeving van Chattanooga leven, maar eerder in Arizona hebben gewoond. Getuigen zagen hem vanuit een zilveren Ford Mustang met een snelvuurgeweer op het marine kantoor schieten. ‘Ik weet niet hoe vaak hij schoot, maar het was veel.’ Een andere getuige had het over 30, 40 schoten. (1) Carolyn Taylor, die aan de overkant van de straat werkt, had het zelfs over 100 schoten (2).

Procureur Bill Killian verklaarde overigens dat de autoriteiten de aanval als ‘binnenlands terrorisme’ behandelen, maar FBI special agent Ed Rheinhold zei dat eerst het motief van de dader duidelijk moet worden.

Gouverneur van Tennessee Bill Haslam sprak van een ‘misselijkmakende tragedie’. Na de aanslag werd zijn ambtswoning onmiddellijk hermetisch afgesloten.
Xander

Bron: Xandernieuws

En hier is de eerste ontkenning een feit……

Geen bewijs terreurmotief schutter Tennessee

CHATTANOOGA – De schietpartij in Chattanooga, Tennessee, donderdag waarbij vier militairen zijn gedood is waarschijnlijk geen terreurdaad. De Amerikaanse recherchedienst FBI heeft geen aanwijzingen gevonden dat de schutter, die na zijn daad werd gedood, banden had met internationale terreurorganisaties. Dat maakte de dienst vrijdag tijdens een persconferentie bekend.

Een provisorisch monument voor de slachtoffers.Een provisorisch monument voor de slachtoffers

De FBI is nog op zoek naar het motief van de 24-jarige in Koeweit geboren schutter. De krant The New York Times meldde eerder dat de vader van de man een tijd lang in de gaten werd gehouden vanwege mogelijke banden met terreurorganisaties. Hij werd uiteindelijk niet verdacht en verdween van de lijst.

De schietpartij donderdag gebeurde bij twee kantoren van de Amerikaanse marine. Lijkschouwing moet uitwijzen hoe de dader om het leven is gekomen.

Bron: Telegraaf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s