Awesome! De Grote GeenPeil EU Referendum FAQ

image

Boem. Dikke vette aankondiging vorige week:GeenPeil gaat EU ReferendumZo zo, dus GeenStijl en het Burgercomité EU denken dat ze daar de benodigde 300.000 handtekeningen voor bij elkaar kunnen krijgen? Jazeker denken wij dat! Wij van de GeenPeil denken dat er zeker weten nog genoeg mensen in Nederland rondlopen die de democratie een warm hart toedragen. Want daar gaat het om: democratie. Daar ontbreekt het nogal eens aan in het bestuur van de Europese Unie. Right. Nobel hoor. Maarreh.. we hebben een paar vragen. Hartstikke leuk! Dan maken we toch een fijne GeenPeil EU Referendum FAQ. Knal je vraag maar deze kant op.

OK. Wat is de bedoeling?
Genoeg handtekeningen verzamelen om een EU referendum in Nederland af te dwingen.

Waarom wil GeenPeil een referendum?
Omdat de EU volstrekt ondemocratisch is. In Brussel luistert niemand naar de kiezer. Jeroen Dijsselbloem is zelfs apetrots op zijn afkeer van democratisch bestuur. We willen een referendum afdwingen om een signaal te laten horen.

Fair enough. Hoe dan?
Op 1 juli is de Wet raadgevend referendum (Wrr) van kracht geworden. Daarmee kunnen burgers een referendum aanvragen over aangenomen wetten of verdragen.

Hoe werkt de Wrr in de praktijk?
We moeten het volgende stappenplan doorlopen:

STAP 1: KIES EEN REFERENDABEL ONDERWERP
Niet alle wetten en verdragen zijn referendabel. De overheid bepaalt welke wetten wel of niet onder de Wrr vallen. Als je een EU referendum wil, moet je dus wachten tot een wet of verdrag over een EU-onderwerp wordt aangenomen. Dat gebeurt niet wekelijks, dus daarom hebben we gekozen voor de associatieverdragen met Oekraïne, Georgië en Moldavië. Die zijn namelijk op 9 juli van kracht geworden.

STAP 2: 10.000 HANDTEKENINGEN IN 4 WEKEN
Vanaf dat moment – 9 juli – hebben we vier weken om 10.000 handtekeningen in te zamelen voor een inleidend verzoek. Die teller loopt en de deadline is op 6 augustus. Het formulier voor het inleidende verzoek staat HIER en moet ondertekend en per papieren post naar de Kiesraad worden gestuurd.
DEZE STAP IS NU IN WERKING. HELP GEENPEIL EN DOE MEE! Je kan ons helpen om de 10.000 op te halen. Hoe? Door zo veel mogelijk mensen het formulier te laten tekenen en op laten te sturen naar de Kiesraad.

STAP 3: 300.000 HANDTEKENINGEN IN 6 WEKEN
Als we die 10k halen, begint het échte werk pas. We hebben dan zes weken om 300.000 papieren handtekeningen in te zamelen. OOK IEDEREEN DIE AL MEEDEED AAN DE 10K KRABBELS, MOET DAN NOG EEN KEER Z’N HANENPOOT OP PAPIER ZETTEN. Dat wordt heel, heel hard werken met heel, heel veel vrijwilligers die willen helpen. Zonder vrijwilligers is het sowieso onbegonnen werk. Maar als het lukt, winnen we een paar maanden later een écht nationaal EU Referendum. Dat is het proberen waard toch?

Uitprinten? Op papiér? En dan in een envelóp, mét postzegel!?
Jup. Zo staat het in de Wrr. Het mag natuurlijk niet te makkelijk worden om de referendumpdrempel te halen, dus digitale ondertekening is niet mogelijk. Je kan het verzoek wel digitaal invullen. Maar daarna dus uitprinten, ondertekenen en op de post doen. Mét postzegel. Lastig, we weten het. Maar kom op, je laat je toch niet tegenhouden door zo’n horde van de overheid?

Het is 2015 man. Brievenpost, hoe moet dat ook alweer?
Het is niet zo moeilijk. Zelfs Van Leeuwen kan het. In de video hieronder laat hij zien hoe het moet. ….

Lees verder >>

Bron: IndentitairVerzet Oostelijk Zuid Limburg

2 gedachtes over “Awesome! De Grote GeenPeil EU Referendum FAQ

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s