Bella Italia, de ziekste patiënt van Europa

dolce

Griekenland stond en staat in de belangstelling, maar gelet de groeiende toenadering tussen Italië met premier Renzi en de Fransen middels president Hollande, duikt de vraag op , waarom deze ontluikende liefdesrelatie, waarbij de inmiddels ” boze heks” in een Berlijns bos woont.

Het antwoord is relatief eenvoudig, want ofschoon je bij kwakkelende euro en Eu landen in eerste instantie naast Griekenland denkt aan Spanje en Portugal, dreigt het grootste gevaar voor een volgende euro crisis in Italië te ontstaan. Maar Italianen hebben nu eenmaal de flair en de glamour om zaken met een espresso in de lokale bar af te handelen en dan valt dat allemaal wat minder in het oog….. als wij dit wat sterk relativerend zo mogen uitdrukken.

De situatie in Italië is in feite net zoals die in Griekenland maar dan  in XXL. € 8866 Schulden maakt Italië momenteel PER SECONDE !!!!  Alleen al in de afgelopen maand mei noteerde de Italiaanse Nationale Bank dat er 23.4miljard nieuwe schulden waren ontstaan en sinds het begin van dit jaar zijn de schulden met 83.3 milajard gestegen, zodat de verwachting dat Italië dit jaar meer dan 100 miljard nieuwe schulden zal maken ruim binnen bereik ligt.

Dit betekent dat het land in een half jaar net zo veel schulden heeft gemaakt als het de omvang van het nieuwe reddingspakket dat voor Griekenland in de maak is. 

Lees hele artikel

Bron: GeenNieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s