Italië en Frankrijk vormen alliantie tegen Duitsland en eisen Europese schuldenunie

Financial Times: 3e Griekse bailout nu al € 24 miljard te laag – ECB dwingt Duitsland en Nederland de Zuid Europese schuldenstaten te financieren.

De Italiaanse premier Matteo Renzi en de Franse president Francois Hollande eisen een nog veel grotere permanente miljardenstroom van Noord naar Zuid Europa.

Het gaat al geruime tijd hard tegen hard in de eurozone. Bij de soms felle ruzies blijkt Zuid Europa met steun van de ECB en Brussel echter keer op keer te winnen van Noord Europa. De meest misbruikte term daarbij is ‘solidariteit’, wat echter niet kan verhullen dat het om pure chantage en afpersing gaat. Gezien de opnieuw uitermate slappe opstelling van Duitsland (en Nederland) in de Griekse crisis zijn Frankrijk en Italië bezig een alliantie te vormen die een Europese schuldenunie eist. Dat betekent dat de Duitsers en Nederlanders ten koste van hun eigen welvaart permanent zullen moeten betalen om de veel te hoge uitgaven en schulden van de zuidelijke lidstaten te kunnen blijven financieren.

De Financial Times berichtte eergisteren dat de Franse minister van Financiën Michel Sapin ‘geschokt’ was in ‘zijn vertrouwen’ in de Duitse bondskanselier Angela Merkel, omdat haar minister van Financiën Wolfgang Schäuble tijdens de onderhandelingen over het derde Griekse steunpakket toch een (tijdelijke) Grexit suggereerde – iets wat Italië en Frankrijk absoluut niet willen, omdat ze dan weten dat zij de volgende slachtoffers zullen zijn.

Solidariteit’: Noord moet permanent voor Zuid betalen

Lees meer…

Bron: xandernieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s