Het begint: Franse president roept eurolanden op alle macht over te dragen aan Brussel

EU-president Donald Tusk zegt bang te zijn voor revoluties als Europa niet één wordt

Twee van de grootste vijanden van de democratie en vrijheid in Europa, EC-president Jean ‘Fraude’ Juncker (voorgrond) en EU-president Donald Tusk.

Voor zover u er nog aan twijfelde of het ooit echt zover zou komen: de Franse socialistische president Francois Hollande heeft gisteren in een ingezonden artikel in de Journal du Dimanche de 19 eurolanden opgeroepen om al hun financiële en politieke macht over te dragen aan een euroregering. ‘Wat ons bedreigt is niet teveel Europa, te weinig.’ Dat komt ongeveer neer op een arts die tegen een heroïne verslaafde zegt: ‘Uw leven is in gevaar, niet door teveel heroïne, maar door te weinig.’ Hoe dan ook, nu staatsleiders openlijk een federaal Europa beginnen te eisen, is het definitieve einde van de laatste resten van onze democratie, vrijheid en ons zelfbeschikkingsrecht in zicht gekomen.

De omstandigheden leiden ons ertoe te versnellen,’ schreef Hollande. ‘Wat ons bedreigt is niet teveel Europa, maar te weinig. Ik heb voorgesteld het idee van Jacques Delors voor een euroregering op te pakken, met de toevoeging van een speciale begroting en een parlement om democratische controle te verzekeren.’ (3)

‘Democratie’?

‘Democratische controle’, op dezelfde manier als het Europese Parlement zeker, dat alleen ‘ja’ mag knikken tegen de besluiten van de ongekozen Europese Commissie? En hoe durft Hollande het woord ‘democratie’ hier nog bij te noemen, aangezien met uitzondering van de Britten niet één volk in een referendum zal mogen besluiten of het de totale machtsoverdracht aan Brussel wel ziet zitten? Nog even los van het feit dat eerdere referenda straal werden genegeerd (Nederland, Frankrijk, Ierland) of zelfs werden vervalst (Schotland)?

De Britse krant Independent haalde Europese officials aan die aangaven dat een eurozone regering inderdaad in de maak is. Die zal naast zijn eigen aparte begroting ook zijn eigen premier hebben, en zal de belastingen in de eurolanden gaan harmoniseren, om ‘eerlijke concurrentie’ te bevorderen. Tegelijkertijd zal deze regering –hoe kan het ook anders- belastinggeld van de rijkere noordelijke landen opeisen om de zwakkere broeders financieel te ondersteunen.

Lees meer…

Bron: Xandernieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s