Nederland begint snel extra opvang migranten

“Natuurlijk, haal maar weer binnen. Foto’tje met kinderen erbij, goed voor de zieligheidsfactor. Allemaal om Griekenland en Italië te ontlasten?!!? En dan toch weer die mooie woord ‘solidariteit’.

Vluchtelingen in Griekenland

BRUSSEL – Nederland begint „snel” met de opvang van in totaal ruim 2000 extra asielzoekers om Italië en Griekenland te ontlasten. De toelating zal mondjesmaat gebeuren.

Dat verklaarde staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) maandag in Brussel na een vergadering met collega’s over een eerlijkere verdeling van 40.000 asielzoekers over de Europese Unie. Niet alle EU-lidstaten hebben aangekondigd vluchtelingen op te nemen die in Italië en Griekenland aankomen. De teller bleef steken op ruim 32.000.

Toch is besloten te beginnen met de herplaatsing uit solidariteit met de twee Zuid-Europese landen. Italië en Griekenland kampen met een enorme toestroom aan vluchtelingen.

Registratie

Nederland gaat de komende twee jaar 2047 vluchtelingen meer opnemen. Het gaat om het aantal dat door de Europese Commissie in Brussel was gevraagd. Dijkhoff wil wel eerst verbeteringen bij de registratie en het afnemen van vingerafdrukken van asielzoekers en illegale migranten die in Griekenland en Italië binnenkomen.

De bewindsman en zijn collega’s hielden een speciale vergadering omdat er vorige maand weinig vooruitgang was geboekt bij de vrijwillige herverdeling van de asielzoekers over de rest van de EU. De Europese Commissie wilde eigenlijk bindende quota, maar de meeste EU-landen voelden niets voor een dergelijke „verplichte” solidariteit. Het is de bedoeling dat er uiterlijk in december een oplossing is voor de resterende 8000 asielzoekers.

Bron: Telegraaf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s