Franse premier wil snel financiële en politieke unie met Duitsland, Nederland en Italië

De Franse premier Manuel Valls komt de komende weken met serieuze voorstellen om de soevereiniteit van 6 ‘kernlanden’ totaal af te breken ten gunste van een nieuw op te richten euroregering.

Het gaat hard: nadat de Franse president Francois Hollande enkele dagen geleden de oprichting van een Europese Economische Regering voorstelde, gaat de Franse premier Manuel Valls al in de komende weken serieuze voorstellen doen om samen met de kernlanden van de eurozone –Duitsland, Nederland, België, Italië en Luxemburg – een financiële en politieke unie op te richten die wordt geregeerd door een apart Europarlement met een eigen premier. Hollande en Vals hebben het over de ‘versterking van Europa’, maar in werkelijkheid wil hij de onhoudbaar hoge Franse en Italiaanse staatsschulden op de bevolkingen van Duitsland en Nederland afwentelen.

In zijn artikel negeerde Hollande de grote bedenkingen van Duitsland bij de 3e bailout van Griekenland, en beweerde hij dat de samenwerking tussen Parijs en Berlijn ervoor gezorgd heeft dat een Grexit kon worden afgewend. Wat de Griekse crisis wel zou hebben aangetoond is dat de eurozone onregeerbaar is, aldus de socialist.

‘We moeten nog veel verder gaan’

Ook volgens premier Valls moeten ‘wij onze lessen leren’ van de Griekse crisis, en ‘nog veel verder gaan.’ Daarom stelde hij afgelopen zondag al voor om de ‘avantgarde’ van de eurozone –Duitsland, Frankrijk, Nederland, België, Italië, Luxemburg- om te vormen tot een echte financiële, economische en politieke unie. De Franse regering gaat al in de komende weken serieuze voorstellen te doen om deze volgende stap te zetten naar de totale ontmanteling van de democratie, de soevereiniteit en het zelfbeschikkingsrecht van deze landen.

Valls stelt in feite precies hetzelfde voor als de huidige Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble al in 1994 deed. Met één groot verschil: Schäuble wilde schuldenstaat Italië er per se niet bij hebben.

Lees meer…

Bron: Xandernieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s