Zorgelijk: ISIS-terroristen kopen een Europees dorp op

isis-soldier-posing-in-front-of-people-digging-their-own-graves

De terroristische organisatie ISIS breidt zich als een olievlek uit over de wereldkaart. Ze zijn niet alleen in Libië en Afghanistan, maar hebben nu zelfs een dorp in midden-Europa in handen.

Een bizar bericht uit Bosnië: het dorpje Osve wordt momenteel geplaagd door de Syrisch-Irakese terreurbeweging ISIS. Niet omdat ze daar bijzonder veel last hebben van aanslagen, maar wel omdat het onroerend goed daar als warme broodjes over de toonbank gaat. Dat wil zeggen; ISIS is flinke lappen grond aan het opkopen aldaar:

Knipsel000000

De Daily Mirror schrijft dat het Bosnische dorpje Osve, in een bosrijke omgeving, momenteel wordt klaargestoomd voor trainingskampen en uitvalbasissen voor de uit Irak en Syrië afkomstige terreurbeweging.

De berichten over door ISIS opgekochte grond bij Osve markeren niet de eerste keer dat het dorp iets te maken krijgt met de terroristische organisatie uit het Midden-Oosten: tenminste twaalf in Syrië actieve terroristen zijn er reeds klaargestoomd voor de strijd. Het begrip ‘jihad’ vindt er dan ook veel sympathie. Terrorisme-expert Dzevad Galijasevic die het dorp kent, geeft een grimmig beeld van de mindset van de gemiddelde inwoner van Osve:

“Er is daar niemand die niet klaar is om te reageren op de oproep tot jihad.”

Het dorp heeft een gunstige strategische ligging: het is omringd door bergen, en de enige weg om er te komen dwingt je om goed zichtbaar te zijn vanaf het dorp. Per auto is het dorp vanwege de hoge ligging vrijwel niet te bereiken. Mocht er dus een ongewenst persoon in aantocht zijn, dan hebben de ISIS-strijders voldoende tijd om een tegenaanval op te zetten of te vluchten.

Of de Bosnische regering maatregelen neemt, zoals een onteigeningsprocedure aanspannen tegen de ISIS-kolonisten, is momenteel niet bekend. Duidelijk is wel dat ISIS een grootgrondbezitter in Europa gaat worden als ze niet gestopt worden.

Bron: De Dagelijkse Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s