Drama prognose voor Grieken: Inflatie naar 22,5%, werkeloosheid 29%

Nieuwe hoofdeconoom IMF (oud adviseur van Obama): Duitse blok moet alle staatsschulden van heel  Zuid Europa overnemen

De Amerikaanse mega investeringsbank Citi voorspelt in een nieuwe prognose een afschrikwekkende toekomst voor de Grieken. Als het land inderdaad de eurozone blijft, zoals de Troika wil, dan zal de inflatie in 2017 naar 22,5% en de werkeloosheid naar 29% stijgen. De complete Griekse samenleving zal dan in nog veel grotere ellende terechtkomen dan nu al het geval is. De Amerikanen zien dan ook maar één oplossing: de Griekse schulden moeten worden kwijtgescholden. Dat gaat de Nederlandse belastingbetalers minimaal € 25 miljard kosten – maar vermoedelijk nog veel meer, zeker als daarna ook Italië, Spanje en Frankrijk dezelfde behandeling gaan eisen.

De politici van de eurozone hebben na het besluit om de Grieken een 3e bailout pakket à € 86 miljard te geven – volgens de meeste economen bij lange na nog niet genoeg – beweerd dat er beslist geen schuldenkwijtschelding zal komen.

Toch is dat precies wat het IMF al langere tijd eist, en wat veel economen buiten en inmiddels ook binnen de eurozone voor onvermijdelijk houden. Het IMF wil de Grieken alleen nieuwe kredieten geven als de eurozone alsnog besluit hun schulden (deels) kwijt te schelden.

Hoofdeconoom IMF: Duitse blok moet alle staatsschulden overnemen………

Lees meer…

Bron: Xandernieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s