Beledigen

 Originally posted on: De Vrije Chroniqueurs

Pak-m-beet-hou-m-vast

Wat is er toch mis in ons land met de politie?

Hoe kan ik nog respect hebben voor agenten die zich tijdens het uitoefenen van hun beroep zich uit laten maken voor kankerjoden?

Het was te zien en te horen op een filmpje gemaakt tijdens een woninginval waarbij men op zoek was naar de ontsnapte crimineel Ali Benhadi. Nadat men onverrichter zake weer weg gaat laat men zich uitjouwen en zoals gebruikelijk gaat het weer niet om Jan-Jaap en Roderick of om Piet en Klaas.

Het AD durft zelfs te schrijven dat Ali zeer geliefd was in de buurt, ja natuurlijk de man had een ellenlang strafblad voor geweldsmisdrijven en drugsgerelateerde misdrijven dus de buurt is A. bang van hem en B. kijkt tegen hem op omdat hij over aardig wat zwart geld beschikt

Hoe kun je nog respect hebben voor dienders die zich bij een nachtelijk opstootje laten beledigen en hinderen tijdens het de-escaleren van de situatie door min of meer toevallige omstanders.

Hoe kan het dat hulpverleners vandaag de dag politieondersteuning nodig hebben als ze hulp willen verlenen?

Hoe kan het dat buschauffeurs, trambestuurders en controleurs dagelijks moeten meemaken dat ze bespuugd worden of erger?

Natuurlijk, het heeft voor een deel te maken met opvoeding maar mijns inziens nog meer met het feit dat er niet tegen opgetreden wordt.

Tuurlijk, het is al lang en breed bekend dat allochtonen thuis met name door moeder worden behandeld als jonge prinsjes, maar ook onze eigen jeugd misdraagt zich met enige regelmaat, en zijn verwend en verziekt tot op het bot.

Respect is iets dat ze alleen kennen omdat ze het opeisen niet omdat ze het hebben voor mensen die door hun functie of de omgeving (tijdelijk) boven hen staan.

Lees verder

Bron: De Vrije Chroniqueurs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s