ISIS van plan om speelgoedhelikopters te gebruiken als drones

A-drone

Volgens experts van de Britse geheime dienst MI5 experimenteert ISIS met het gebruik van speelgoedhelikopters als drones.

ISIS zou aanslagen kunnen plegen door bommen op speelgoedhelikopters te plakken. Zo’n helikopter kost slechts rond de honderd euro, en met een explosief als C4 zou het mogelijk zijn om mensen te doden door dichtbij hen te vliegen en de bom dan te detoneren. Het gebruik van deze geïmproviseerde ‘drones’ zou de terreurgroep een stuk gevaarlijker maken.

Op die manier zou ISIS niet alleen hun terreurstrijd in Syrië en Irak kunnen opvoeren, door bijvoorbeeld Koerdische commandanten aan te vallen met de drones. Maar ook zou de terreurgroep de speelgoedhelikopters kunnen gebruiken voor aanslagen in Europa.

Volgens de Britse politie overweegt ISIS om een aanslag te plegen waarbij meerdere drones tegelijkertijd worden ingezet. Op die manier zou een hele menigte, in bijvoorbeeld een voetbalstadion, in één keer kunnen worden aangevallen.

ISIS

Drones worden elk jaar beter en worden de laatste jaren toegankelijk voor een breed publiek. Zo kun je bijvoorbeeld een drone kopen waarmee je vanuit de lucht dingen kunt filmen. Helaas betekent de technische ontwikkeling ook dat drones voor ISIS steeds makkelijker te krijgen zijn, en dat de kleine vliegtuigjes steeds zwaardere explosieven kunnen vervoeren.

Bron: De Dagelijkse Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s