NL onderdrukt demonstraties met intimidatie

stateterror

Lees en huiver over de manier waarop de Nederlandse rechtsstaat demonstranten intimideert, onderdrukt en van hen terroristen maakt, anno 2015 volgens een artikelenreeks uit de Observant 66. Dit alles onder de verantwoordelijkheid van de voormannen van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie en de Partij van de Arbeid.

Door media en NCTV worden protestacties radicaal, extreem of als terreur bestempeld, waardoor de deelnemers aan deze protesten automatisch terroristen en extremisten zijn geworden. Burgers worden geïntimideerd en angst aangejaagd door hen de Extremisten-ster op te plakken! Subtiel en in NL heel effectief.

Op deze manier werden boze Groningers die in opstand komen tegen de risicovolle gaswinning vorig jaar beschreven in een Dreigingsbeeld Terrorisme Nederland (DTN) van de Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid (NCTV)(artikel Buro Jansen) en daarmee heel intimiderend als terroristen weggezet!

In toenemende mate verzamelt de politie informatie over
– actiegroepen op het gebied van milieu, antimilitarisme en andere maatschappelijke thema’s,
– personen met betrekking tot hun politieke voorkeur, nationaliteit, etniciteit (artikel Buro Jansen)

Onder het mom van ‘veiligheid van de staat’ roept de politie, naar Amerikaans voorbeeld, steeds meer databanken in het leven. Gegevens over personen die politiek activisme bedrijven komen er eveneens in voor. (artikel Buro Jansen)

Een analyse van tien jaar Dreigingsbeeld Terrorisme Nederland (DTN), levert op dat deze verslagen als voornaamste doel hebben de angst voor terrorismedreiging in stand te houden. (artikel Buro Jansen)

Protestgeluiden werden door extreme beperkingen bij voorbaat het zwijgen opgelegd. Het is een ontwikkeling die al langer gaande is, maar werd door de grootschalige beveiligingsoperatie rondom de Nuclear Security Summit (NSS) op 24 en 25 maart 2014 in Den Haag onderstreept.  (artikel Buro Jansen)

Er zijn geen wetten nodig om een volk te onderdrukken. Met angst en intimidatie kom je een heel eind. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een politiestaat, maar je blijft het wel gewoon democratie noemen.

De grote vraag blijft waarom een burger kiest voor een overheid die hem onderdrukt. Is de burger dan zo ver ‘heen’ dat hij denkt niet meer buiten een overheid te kunnen en dan maar onderdrukking op de koop toeneemt?

Rob Vellekoop, 23 juli 2015

Bron: De Lange Mars

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s