Groot-Albanië voorbode herstel Ottomaanse Rijk?

De droom van Erdogan en alle Turken

OttomanEmpireIn1683

Het is geen geheim dat Turkije het Ottomaanse Rijk in zijn oude glorie wil herstellen en meer, het wil het uitbreiden tot heel Europa. Grote delen heeft het al in bezit via gehele stadswijken in talloze steden in de EU-landen, landen waar miljoenen Turken leven en zich zeer bewust van hun Turkse aard zijn en blijven.

De geografische restauratie van het Ottomaanse Rijk probeert men onder meer vanuit Albanië te organiseren. Albanië is een land met een bevolking die voor een groot deel bestaat uit afstammelingen van de Ottomaanse bezetters, ook al beweren ze ‘de ware Illyriërs’ te zijn. Dat laatste is totale onzin. De Illyriërs waren geen Kelten maar zouden zich er wel mee vermengd hebben. De Illyriërs die in de kustgebieden woonden, werden meer dan 2.000 jaar geleden uitgemoord door de Moorse zeerovers die de Adriatische Zee teisterden. Zij zijn op hun beurt in een ware zeeslag door Julius Caesar zijn manschappen de dood ingejaagd. De huidige Albanezen hebben dus niets te maken met het oude Illyrische Albanië, een land met een Keltisch toponiem, net als Alba voor Schotland. Alba betekent ‘wit’ en vind je bijvoorbeeld in vele toponiemen terug waar eeuwige sneeuw, zoals in Albanië, te vinden is in de hogere bergen. Albanië is naar alle waarschijnlijkheid een jongere naamgeving voor Illyrië. Er is hier nog veel onderzoek over te verrichten.

11209578_1683916551836189_8038229307280100356_n

Eerder al schreef ik over de Skipetaren, een allegaartje geïslamiseerde afstammelingen van de Turkmeense en andere huurlingen waar de Ottomanen beroep op deden om in de Balkan de nodige terreur te zaaien gedurende afgerond 500 jaar. Deze ‘Skipetaren’ zijn het volk dat we vandaag moeten aanzien als Albanezen die we op hun beurt ook moeten aanzien als allemaal islamieten. Dat laatste is niet zo, er zijn nog steeds christelijke – zowel orthodoxe als katholieke – Albanezen (vnl. de échte Albanezen bestaande uit Tosken en Gegen). Ten tijde van de repressieve communistische dictatuur kon de islam blijven voortbestaan in de Balkan. Hij groeide niet, omdat hij niet door het Westen alle kansen geboden werd en omdat er van de rijke Arabische oliestaten ook geen bemoeienis was.

Read More ›

Bron: Rechts Actueel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s