Mogelijk extreem-rechtse aanslag op auto linkse politicus in Duitsland

“Ik keur dit helemaal niet goed, maar de burgers worden wel in een hoekje gedreven. Een kat in het nauw maakt rare sprongen”

‘Racismeprobleem is veiligheidsprobleem geworden’

De auto van de fractievoorzitter van de linkse partij Die Linke in de Duitse stad Freital is maandag door een explosie totaal vernield. De partij vermoedt dat het gaat om een extreem-rechtse aanslag. Richter zet zich in voor asielzoekers. Daarom is hij al wekenlang doelwit van dreigementen. Hij word ook met de dood bedreigd.

In Freital in de Oost-Duitse deelstaat Saksen komt het steeds weer tot protesten tegen het asielzoekerscentrum. Tijdens informatieavonden kwam het tot tumult.

Dat er nu ook explosieven tegen politici worden gebruikt, is voor de fractievoorzitter van Die Linke in het deelstaatparlement, Rico Gebhardt, reden tot zorg. “Het racismeprobleem in Saksen is al lang een veiligheidsprobleem geworden”, aldus Gebhart.

Ook voor de fractievoorzitter van de sociaaldemocratische SPD is er sprake van “een nieuwe dimensie van politiek geweld”.

Zondag nog waren de ruiten ingegooid bij een asielzoekerscentrum in Dresden. Vrijdag kwam het in de Saksische hoofdstad tot rellen tijdens een betoging tegen asielzoekers georganiseerd door de extreem-rechtse Nationaal-Democratische Partij van Duitsland (NPD).

Er gaat sinds het begin van het jaar nog maar amper een dag voorbij in Duitsland zonder geweld tegen buitenlanders.

In de eerste zes maanden van 2015 zijn 150 brandstichtingen of andere aanvallen gepleegd tegen asielzoekerscentra. Soms gaat het om leegstaande, net gerenoveerde gebouwen die nog in gebruik moeten worden genomen.

De Duitse autoriteiten verwachten dit jaar een recordaantal van 450.000 asielzoekers.

Bron: ThePostOnline

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s