Spreekt en verstaat uw dokter nog Nederlands ?

arts

Lijkt een wat overbodige vraag, maar dat zou binnenkort wel eens anders kunnen worden. De vraag of uw dokter , maar dat geldt ook voor het andere ziekenhuispersoneel u wel verstaat en u ook iets kan vertellen, zonder dat u gewapend met een apparaat dat is voorzien van de Google vertaalfunctie een avontuur aan moet gaan waar u niet om gevraagd heeft.

Als het aan de wijze mannen en vrouwen in den Haag ligt, is dit feitelijke horrorscenario niet meer zo ver weg. Nadat de krant van slapend Nederland het al meldde en de VK het nog eens dunnetjes over deed , moeten wij blij zijn met de ongelimiteerde en maar voortdurende toestroom van  deurkloppers. Niet alleen zorgen zij voor 1.000 nieuwe arbeidsplaatsen , als je Den Haag mag geloven worden hiermee in ons land ook de problemen van de vergrijzing opgelost en kunnen deze nieuwkomers ook talloze functies gaan vervullen, waar te weinig Nederlanders beschikbaar  voor zijn.

Dus met het woordenboekje naar het ziekenhuis, want nogmaals volgens de ver van de werkelijkheid afstaande “bestuurders” kunnen talloze “uitstekende” medici en verplegers de lege arbeidsplaatsen opvullen, waar anders niemand meer voor te vinden zou zijn en is het spook van lange wachttijden voor een gesprek of behandeling daarmee verbannen.

Het is maar of u in mooipraterij en sprookjes gelooft en binnenkort uw eerste Arabisch of Swahili kennis in praktijk wilt brengen.

Nu even wat cijfers die aantonen, dat dit zoveelste hersenspinsel van de politiek nergens op slaat, in tegendeel zelfs volkomen fout is .

In Engeland bestaat er een General Medical Council, de overkoepelende organsiatie van artsen. Deze heeft vastgesteld, dat bijna 50 % van de 779 artsen  uit het buitenland die in Engeland een nieuwe baan zochten niet voldoende kennis bezaten van de Engelse taal om op een veilige wijze hun professie te kunnen uitoefenen. Dit in de periode van 25 juni 2014 tot 6 juli van dit jaar. De baan waarna zij hadden gesolliciteerd werd hen daarom geweigerd en gelijktijdig toont dit aan dat de overheid er met hun mening over het invullen van arbeidsplaatsen zoals gewoonlijk  weer behoorlijk naast zit.

Lees hele artikel

Bron: GeenNieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s