Het compleet falende asielzoekersbeleid

visa_consultation

Met de dag wordt duidelijker dat de huidige wetten die de toegang van deurkloppers moeten regelen niet meer voldoen. In plaats daarvan dat, zeker gelet de urgentie de Tweede Kamer wetsvoorstellen indient om de wet aan te passen aan de huidige situatie , of nog beter de regering het initiatief daartoe neemt, heerst er in den Haag een dodelijke stilte en is het wachten op de eerste ernstige calamiteit. Niet een kwestie van komt deze er, maar slechts nog wanneer.

In november 2000 werd een nieuwe Nederlandse Vreemdelingenwet van kracht.   De wet beoogde een daling van het aantal asielzoekers, duidelijker eisen aan toelating en kortere procedures. Van 2003  tot en met 20066 was Rita Verdonk van de VVD minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie.  Verdonk voerde een strikt terugkeerbeleid in voor afgewezen asielzoekers. In februari 2007 trad Nebahat Albayrak van de PvdA aan als staatssecretaris van Justitie, met de portefeuille Vreemdelingenbeleid. Het aantal migranten steeg verder tot 146.378 in 2009.

Waarom ons woord deurkloppers ? Omdat de woorden asielzoeker, vreemdeling, vluchteling en migrant vaak door elkaar heen gebruikt worden. Dit hangt vaak samen met uit welke hoek het verhaal komt, asielzoeker klinkt nu eenmaal zieliger dat migrant, vluchteling geeft een extra dimensie aan de vaak doelbewust beoogde zieligheid, die uiteindelijk tot doel heeft ons of een ander EU land binnen te komen EN VOORGOED TE BLIJVEN.

Maar het beste scoort het woord asielzoeker of vluchteling. Een asielzoeker is een vreemdeling die zijn land heeft verlaten en bij de Nederlandse overheid een asielaanvraag indient. Een vluchteling is een asielzoeker die terecht bang is voor vervolging in zijn land. Hij krijgt vaak  een asielvergunning.

En de migrant ? Dat is iemand die met de oprechte bedoeling in ons land een nieuw bestaan door middel van een participatie aan het arbeidsproces op te bouwen aanklopt, laat zien welke capaciteiten hij/zij in huis heeft en vaak ook al contacten heeft met een mogelijke Nederlandse werkgever die een vacature heeft. Migranten kunnen b.v. komen uit India, maar net zo goed uit de VS of een ander land. Zij hebben hun immigratie naar Nederland veelal via de daartoe geëigende kanalen ( Nederlandse ambassades in het land van herkomst ) geregeld, kortom vormen een aanwinst voor de maatschappij.

Spijtig genoeg  wordt het  woord migrant vaak misbruikt, want het blijkt dat  bij de binnenstromende deurkloppers er zich maar zeer weinig echte migranten bevinden. Uiteraard zullen de personen van de resterende groepen om hun immigratie of asielkansen te verbeteren altijd zeggen dat zij graag willen werken.

Inmiddels is vast komen te staan dat echter 70% !!!! van diegenen die ons land bereiken vallen onder de groep economische gelukszoekers, mensen die het om wat voor redenen in hun eigen land niet meer zien zitten en denken in de EU of ons land een betere toekomst te hebben en let op: niet op te bouwen.

Lees verder

Bron: GeenNieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s